Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak skopiować obraz bez działającego prawego przycisku myszki?
Siemka,

mieliście może taki problem, że naglę przestał wam działać PPM i nie mogliście skopiować interesującego was obrazka z internetu?

No jak tak mam i nie wiem jak mogę skopiować na dysk interesujący mnie obrazek.
Na klawiaturze mam klawisz, który zastęp[uje ten PPM, ale nie działa tak jak bym się
tego spodziewał w stosunku do kopiowania obrazków. Wyskakują mi inne opcje - czyli wnioskuję, że nie mam jak zaznaczyć, że chodzi mi o obrazek bo wtedy menu kontekstowe zawiera inne opcje.
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
  Odpowiedz
Najpierw naciskasz lpm w obrazek i trzymając klawisz przeciągasz w nową zakładkę, aby obrazek ze strony otworzył się w nowej zakładce i potem to co napisałem niżej :)

Jeżeli posiadasz przeglądarkę firefox to wchodzisz następująco: Narzędzia > Informacje o stronie > Zakładka Media > Zapisz jako...
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Ja mam Google Chrome.
Gdzie znajdę taką opcję?
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
  Odpowiedz
Przeciągasz obrazek na pulpit OMG :D
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
Zaznacz obrazek, tak jakbyś zaznaczał tekst, a potem kliknij Ctrl + C. Gotowe ! :) obrazek skopiowany

lub

Zaznacz obrazek i naciśnij ten przycisk, o którym pisałeś wcześniej (ten pomiędzy Alt i Ctrl z prawej strony)
Zapraszam na mojego chomika :) Znajdziecie tam książki różnego rodzaju.
  Odpowiedz
(26.04.2012, 14:04)aska914 napisał(a): Zaznacz obrazek, tak jakbyś zaznaczał tekst, a potem kliknij Ctrl + C. Gotowe ! :) obrazek skopiowany

lub

Zaznacz obrazek i naciśnij ten przycisk, o którym pisałeś wcześniej (ten pomiędzy Alt i Ctrl z prawej strony)

A sprawdzałaś czy na 100% to działa? ja sprawdzałem i nie działa. Jedynie na text
  Odpowiedz
u mnie obydwa sposoby działają

zamieszczam screen'y do tej drugiej metody
przykładowy obrazek
[Obrazek: przedtem.png]

po zaznaczeniu i naciśnięciu klawisza
[Obrazek: potem.png]
  Odpowiedz
ale awatara tak już nie skopiujesz :)
  Odpowiedz
W chrome

1. zaznaczasz np. awatar
2. Klikasz ctrl + shift + J
3. jeżeli znasz html dalej sobie poradzisz :)
(a jak nie zapraszam do kursów html'a)
---
  Odpowiedz
ADRIANUSS napisał(a):ale awatara tak już nie skopiujesz

Da się :P

[Obrazek: screen.png]
  Odpowiedz