Czy ktoś z was siedzi w tym i może co nie co opisać?
To znaczy na czym polega ten program partnerski?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jak zarabiać na Youtube?
|
26.05.2012, 22:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2012, 21:21 przez MissFuneral.)
Słyszałem, że na youtube jest jakiś program partnerski.
Czy ktoś z was siedzi w tym i może co nie co opisać? To znaczy na czym polega ten program partnerski?
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Wystarczy poszukać
![]() Program partnerski YouTube oferuje dziesiątki możliwości, dzięki którym twórcy tacy jak Ty mogą rozszerzyć swoją działalność w YouTube – niezależnie od tego, czy chcesz tylko dzielić się filmami ze znajomymi czy zrobić w naszym serwisie karierę. W ten sposób pomagamy Ci rozwinąć umiejętności, zbudować grupę odbiorców i zarabiać na treściach. Dołączenie do partnerów YouTube niesie ze sobą inne znaczące korzyści, o których możesz przeczytać tutaj. Przed kwietniem 2012 r. twórcy, którzy chcieli przystąpić do programu partnerskiego YouTube, musieli przesłać formularz zgłoszeniowy. Aby objąć programem szersze grono twórców i ułatwić im odniesienie sukcesu, w większości krajów nie wymagamy już takich formularzy. Po zgłoszeniu swojego kanału do generowania przychodu możesz zacząć zarabiać na trafnych reklamach wyświetlanych przy tych Twoich filmach, które spełniają określone wymagania. Aby otrzymywać pieniądze, musisz utworzyć powiązanie z kontem AdSense. Jeśli nie możesz tego zrobić od razu, nie martw się – damy Ci znać, gdy nadejdzie właściwy moment. Zamiast tego skoncentruj się na tworzeniu ciekawych materiałów wideo i powiększaniu swojej grupy odbiorców w YouTube. Uwaga: aby oficjalnie być partnerem YouTube, musisz włączyć wyświetlanie reklam przy co najmniej jednym filmie. Do partnerów YouTube możesz dołączyć po spełnieniu tych warunków: Program działa w Twoim kraju*. Przesyłasz oryginalne, ciekawe filmy i zarabiasz na co najmniej jednym z nich. Twoje filmy są zgodne z naszymi Warunkami korzystania z usług i Wytycznymi dla społeczności. Musisz też zapoznać się z materiałami edukacyjnymi na temat praw autorskich. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o programie partnerskim i bezpośrednio zgłosić swoje konto do generowania przychodu, odwiedź sekcję „Zostań partnerem” w Centrum twórców. Koniecznie przeczytaj szczegółowe kryteria przystąpienia do programu partnerskiego. Źródło support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=72851#CZ
28.05.2012, 16:57
W skrócie.
Do programu partnerskiego na polskim youtube możesz dołączyć (na dzień dzisiejszy) kiedy uzbierasz pewną liczbę widzów, dla polski jest to ok 5000 widzów. Jeśli osiągniesz ten wynik możesz złożyć podanie o partnerstwo, zostaniesz zweryfikowany tj zostanie sprawdzone czy filmy są twoje, czy nie używałeś nielegalnych soundtracków etc. Jeśli już dostałeś partnerstwo, możesz zgodzić się na reklamy wyświetlane na twoim kanele, bądź na początku czy w trakcie filmu. YT a w zasadzie Google (program Google AdSense), za kliknięcie w baner. Po uzbieraniu jakieś kwoty możesz przelać je na paypal a następnie na dowolne konto bankowe. Partnerstwo daje Ci również takie możliwości jak. - Dodawanie miniatur filmów, - Dowolną zmianę html'ela w kanale (górna belka), - Dodanie swojego bannera zamiast nazwy kanału (oglądając film) Jeśli masz jakieś pytania dot. youtube pisz śmiało, mam kontakt z wieloma youtuberami więc co nieco wiem. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Czyli aby przystąpić do pp youtube trzeba mieć aż 5000 subskrybentów?
O kurczę to trochę pracy trzeba w to włożyć. Do tego uploadować filmy legalne (moje). Ale skąd wziąć pomysły na filmy? To chyba nie dla mnie.
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
Nie ma tak łatwo jeśli chodzi o zarobek w internecie. Z początku zawsze trzeba "tyrać" żeby potem tylko patrzeć jak gotówka wpływa na konto. Co do zarobku na YT to raczej bym to sobie odpuścił na Twoim miejscu
![]() ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
03.06.2012, 19:51
(02.06.2012, 21:22)Nicholas napisał(a): Co do zarobku na YT to raczej bym to sobie odpuścił na Twoim miejscu Powiem Ci że kiedyś też myślałem że zarabianie na tych filmach to po prostu jakiś żart. Myślałem - co tam te 10 centów od reklamy ale wierz mi że osoby które mają po 20-50 tysięcy widzów naprawdę nieźle potrafią sobie dorobić. Co do tematu filmu, musisz po prostu trafić na to co ludzię będą oglądać a z tym jest naprawdę trudno. Na początku pewnie będziesz miał jedno wielkie G ale pracując możesz naprawdę wiele osiągnąć. Tak jak napisał kolega bez pracy nie ma pieniędzy w internecie ![]() PS Co do widzów (5000 subskrypcji), w zagranicznym yt trzeba mieć min. 50 tysięcy widzów więc nie jest tak źle. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
03.06.2012, 21:22
Co racja to racja tylko czy nasz czas jest tego warty?
![]() ![]() Życzę powodzenia i pozdrawiam. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
"Witaj ........
Zauważyliśmy, że jeden z Twoich filmów zyskuje na popularności w YouTube. Cieszymy się, gdy twórcy odnoszą sukcesy w naszym serwisie, dlatego chcemy zaproponować Ci udział w generowaniu przychodu. Najpierw w Ustawieniach konta włącz opcję zarabiania, a następnie w Menedżerze filmów zgłoś filmy, które spełniają określone wymagania, do generowania przychodu. Miłej zabawy i powodzenia, Zespół YouTube" Ja dostałem takiego maila gdy jeden z moich filmów miał nieco poniżej 1000 wyświetleń (ogólnie mam z 2700 wszystkich) i nie mam żadnego subskrybenta. Narazie jeszcze nic nie zarobiłem i ogólnie uważam, że jest dużo lepszych sposobów na zarabianie w internecie.
20.10.2012, 13:19
Dużo można poczytać o zarobkach na YT w kontekście wojny jaka wybuchła w sprawie Rocka, któremu zarzucono(?) że ciągnie grube tysiące na swoich wstawkach z gameplayów,, głównie z Batllefielda 3. Niektórzy pisali nawet o 100 tysiącach złotych miesięcznie. Na swoim kanale Rock dość gęsto się z tego tłumaczył (moim zdaniem niepotrzebnie, jeśli ktoś coś robi dobrze, dlaczego nie ma na tym zarabiać?)
(20.10.2012, 13:19)Ojgen napisał(a): Niektórzy pisali nawet o 100 tysiącach złotych miesięcznie. Ludzie i te ich ploty. Rock może zarabia 3-6 tysiące na miesiąc a ludzie rzucają jakieś mega kwoty. Bez przesady, zarabia ale nie aż takie grube tysiące. Rock nie tłumaczył się z tego, po prostu najzwyczajniej bronił się. Jednak moim zdaniem na YT można sobie nieźle dorobić do kieszonkowego. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
|