Pytam, bo w jednym z wątków napisałam nawet, ze myślałam o otwarciu takiego kanału z gotowaniem z myślą, że może jakieś reklamy by na niego trafiły. Ale nie jestem Elle, do mnie 5 tysięcy ludzi na pewno nie trafi.
Jak zarabiać na Youtube?
|
21.10.2012, 22:29
Sebastian wytłumacz mi to bo nie rozumiem. Skoro, żeby emitować i zarabiać na reklamie na swoim kanale YT trzeba mieć 5 tysięcy subskrybentów, to skąd biorą się reklamy w materiałach ludzi, którzy z pewnością nie mają ich 5 tysięcy, jeśli mają kilkudziesięciu, to już dobrze. Wtedy za reklamy dołączone do takiego materiału autorowi się w ogóle nie płaci? Czy YT może ci narzucić jakąś reklamę do twojego filmiku i nic ci za to nie zapłacić?
Pytam, bo w jednym z wątków napisałam nawet, ze myślałam o otwarciu takiego kanału z gotowaniem z myślą, że może jakieś reklamy by na niego trafiły. Ale nie jestem Elle, do mnie 5 tysięcy ludzi na pewno nie trafi. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
21.10.2012, 22:37
Wiesz, kiedyś było tak że jeśli nie miałeś partnerstwa wszystkie wyświetlane reklamy obok Twojego filmu,
bądź w trakcie jego były niepłatne. W tej chwili istnieje magiczna opcja (dla każdego użytkownika) jak "Włącz zarabianie na moich filmach" dzięki której bez względu na ilość widzów możesz zarabiać na swoim filmie. Oczywiście owy film zgłaszasz do zarabiania, moderatorzy YT sprawdzają czy film nie łamie jakiś zasad regulaminu i już gotowe - są to oczywiście reklamy z osobistego konta AdSense. Aby je wypłacić musisz owe konto założyć. Jeśli w czymś się mylę proszę mnie poprawić, jestem tylko człowiekiem. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
13.02.2014, 13:34
Na pewno coraz więcej ludzi się tym interesuje. Widać to szczególnie po ilości subskrypcji niektórych polskich kanałów. Myślę, że to praca jak każda inna. Zrobienie filmiku, który będzie miał miliony wyświetleń nie jest takie proste.
|