Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jakie 3D wybrać aktywne czy pasywne?
Czytałem ulotkę LG o ich telewizorach i napisali w niej same BZDURY np że największe kąty są przy pasywnym 3D, lub że nie ma przyciemnienia okularów w 3D, najlepsza rozdzielczość (1920x540 haha połowa tego co przy aktywnym 3D) itp.
Gdy poszedłem do sklepu firmowego SONY to sprzedawcy wmawiali mi też same BZDURY bo np. twierdzili, że tylko Sony wyświetla prawdziwe 3D, potem jak ich ośmieszyłem brakiem wiedzy o 3D, to twierdzili, że inne firmy też kłamią. To tak ma wyglądać marketing? Wszyscy kłamią, a głupi klient ma się nabrać? Wybrałem Samsunga, ale myślę, że aktywne PHILIPSY też są niesamowite - w końcu to Philips zgarnia nagrody EISA za najlepszy TV 3D od kilku lat http://www.kinodomowe.idg.pl/news/37...mfatorami.html

Za to fani pasywnego 3D będą zawsze mieli koronne argumenty i rację jeśli chodzi o:
- bardzo tanie (poniżej 20zł) i lekkie okulary
- mniej męczące, a przez to zdrowsze okulary - migotanie nawet niezauważalne jednak po kilku godzinach ciągłego oglądania 3D męczy wzrok, choć jest to bardzo indywidualne. Osobiście używam aktywne 3D ok 4h bez dyskomfortu, a pasywne 3D nawet do 12h.
- brak baterii w okularach czyli nie zostaniemy zmuszeni np w połowie filmu do wymiany baterii lub ładowania kabelkiem

Ale czy te argumenty przekonają wszystkich? Mnie nie, gdyż wybieram aktywne FULL HD 3D, lepsze kąty pionowe (w pasywnym 3D to tylko 10 stopni) i czysty obraz (brak czarnych kreseczek w obrazie - tak, w pasywnym 3D widać tylko co drugą linię poziomą, pozostałe są czarne, czego większość fanów pasywnego 3D nie zauważa :)
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz