Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jakie masz IQ?
Pobawić zawsze się można, prawda ;)

Adrian, nie rozumiesz, wszystko można ogarnąć i bez klucza. Trzeba mieć tylko czas i chęci. Dobra, ale nie psujmy zabawy innym ;)

Seba, jeśli podejść do tego uczciwie, masz rację ;)
  Odpowiedz
Właśnie przydałby się tam limit czasowy, np 30 sekund na rozwiązanie jednej łamigłówki.
Przyznam szczerze, że rozwiązywałem ten test bite 15 minut :P Niektóre przykłady były banalne, nad innymi trzeba było pomyśleć.

Ps. pamiętam że ostatni przykład był dla mnie najtrudniejszy, bodajże wiele figur było. Ogarnął to ktoś? :)
  Odpowiedz
B0hazard napisał(a):Może nie jest on prawidłowy jednak, można go porównać
do wyników innych którzy również go robili więc jego niedokładność znika .
Dobrze gada, dać mu chleba. :)

To również nie jest aż tak dokładne jak byśmy chcieli to sobie wymarzyć, ponieważ
każdy wykonuje ten test w innym czasie.
Inteligencja i zdolność do logicznego myślenia, przetwarzania informacji w określonym
czasie według mnie ma ogromny wpływ na IQ czy porównywanie się do wyników innych.
:P
  Odpowiedz
Ja już nawet nie pamiętam co tam było, ale fakt, w większości wydawał się banalny. Przez ten temat zainteresowałem się Mensą. Ciekawe stowarzyszenie.
  Odpowiedz
(26.07.2013, 01:59)Nicholas napisał(a): Ps. pamiętam że ostatni przykład był dla mnie najtrudniejszy, bodajże wiele figur było. Ogarnął to ktoś? :)

Dokładnie tak samo miałem, na nim zaciąłem się najdłużej.
Buhaj, co tam ma być i dlaczego?

[Obrazek: 1-1374797166.jpg]
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Najwięszą, świadomą trudność sprawiły mi dwa ostatnie pytania.
  Odpowiedz
Jakie było przedostatnie?
  Odpowiedz
Powiem Ci, że ja to jakoś poukładałem jak puzzle od lewej do prawej. To bardzo chaotyczna wizja i nie jestem pewien, czy miałem dobrze ten punkt, ale wydawało mi się wtedy, że to jedyny sens tej zagadki. Ciężko to wyjaśnić, bo układam to sobie w głowie i widzę jak to mi się przenosi, ale spróbuję Ci to rozrysować zaraz
Masło maślane, ale nie umiem inaczej tego rozrysować. W każdym razie układasz i przekładasz wszystko w prawo. Dolny segment zostawiłem, aby nie było za łatwo :)

[Obrazek: 8l7x.jpg]

Ze strzałkami jest strasznie zagmatwane, ale popatrz na pierwszy i drugi kwadrat od góry. Zauważ jakie są podobne. Wystarczy przestawić w pierwszym parę klocków aby powstał ten drugi. Później to samo z drugim, aby powstał trzeci. Im niżej, tym trudniej.

Zwróć uwagę na podobieństwa
[Obrazek: 7qcj.jpg]
  Odpowiedz
Wydaje mi się, że każda zagadka ma szablon dzięki któremu mamy się kierować w celu jej rozwiązania. Tutaj Kuba rozrysowałeś dwa pierwsze przykłady i rzeczywiście wszystko ok i w porządku ale... nadal nie jestem pewien który obrazek jest prawidłowy.
Panuje tutaj wielki chaos i jakbym się uparł, to w trzecim segmencie ułożyłbym każdy z tych czterech wariantów.
  Odpowiedz
Haha więc już mam 112 iq :D
Nie no joke :D
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości