Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Jakiego systemu operacyjnego używasz?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Linux
17.65%
3 17.65%
OS X
0%
0 0%
Windows
82.35%
14 82.35%
Inny (jaki)
0%
0 0%
Razem 17 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Jakiego systemu operacyjnego używasz?
U mnie systemy przechodziły od 95 do win7. 98 był moim pierwszym systemem operacyjnym, to na nim uczyłem się kombinowania, rozgryzania tego i tamtego, Z ME nie korzystałem, bo mi nie przypadł do gustu Po 98 przyszła pora na XP. Fenomen microsoftu, który urzekł setki mln użytkowników, aż wreszcie siedzę na podrasowanej jego wersji Win7, który podoba mi się i ma wiele nowych przydatnych funkcji. Posiadam również tak jak kolega wyżej BackTrack Linux z którego również często korzystam.
  Odpowiedz
Zacząłem używać 8.ki. Ludzie narzekają, ale u mnie działa lepiej niż 7
  Odpowiedz
Ja mam Win7 i nigdy nie miałam żadnych problemów. Za to Ubuntu 10.10 mi się sypało.
  Odpowiedz
Win 7. Jakoś nie mam podejścia do 8-mki. Korzystałem z Win8 kilkanaście razy na innych kompach czy laptopach, ale... Nie wiem, może to kwestia przyzwyczajenia.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Teraz też korzystam z Siódemki. Korzystałem przez pewien czas z Debiana ale i tak potrzebowałem Win7 do gier i programów, które nie działały pod Debianem a korzystanie z dwóch systemów jest niewygodne i bezsensowne.
  Odpowiedz
Ja korzystam:
-na Pececie dobrym
  Windows 7 Ultimate

-na starym Pececie
  Windows XP Proff

-na laptopie (który jest teraz zepsuty)
 Windows Vista Home

-na notebooku
 Kubuntu 15.04 oraz Windows 8 Ultimate

-na tablecie
 Android 4 KitKat

Moim ulubionym systemem jest Vista ^^ i siódemka. Ósemka jest dobra stabilnie, więc mam ją na notebooku, ale na PC nie chciał bym mieć tego najnowszego produktu.
Kubuntu zachwyca swoim wyglądem i efektami graficznymi, a andek na tablecie po prostu jest. Wymienił bym go na Windowsa 8.1, ale to trzeba kupić nowy tablet.
Xp jest, bo działa tyle o nim powiem.

Odpowiedz
Za 6 dni premiera Windowsa 10. Ma być dostępny za darmo dla posiadaczy Windowsa 7 i 8.1. Będziecie aktualizować swoje systemy do dziesiątki ?
  Odpowiedz