Jeden, jedyny raz ;)
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
04.03.2011, 15:22
(04.03.2011, 02:13)Hamburger150 napisał(a): to jest piekne słowa weszły we mnie głęboko pisałeś że nie jesteś poetą... ale czy napisałeś coś jeszcze ? pytam bo fajnie było by to z czymś porównać .... Niestety, jest to tylko jeden jedyny wiersz jaki napisałem w przypływie uczuć. Dziękuję za ciepłą i miła wypowiedź . :blush: Wszystkim serdecznie dziękuję za ciepłe słowa i docenienie moich skromnych umiejętności. Przypływ emocji powoduje w człowieku różne reakcje. Tutaj bardzo miłe
04.03.2011, 23:26
Jestem pod wrażeniem
Chciałbym umieć pisać takie wiersze
05.03.2011, 23:10
Dawid nic prostszego wyjmujesz papier, długopis i piszesz co myślisz, co czujesz za dwa dni czytasz poprawiasz i gotowe .
22.04.2011, 03:10
według mnie Twój wiersz spokojnie nadałby się do jakiegoś tomiku niejedna kobieta może sobie co najwyżej pomarzyć o wierszu od ukochanego, bo niestety, ale większość mężczyzn nie ma tak świetnej weny mało tego. znam przypadki ograniczania się do "na górze róże.." ;p
22.04.2011, 19:06
(04.03.2011, 01:46)mabud73 napisał(a): Dla ciekawskich.....pod gwiazdkami jest imię mojej byłej żony. Liczyłem tu na własne wypowiedzi a nie na cytaty. Niektórzy mają chyba problemy ze swoim "JA" nie potrafiąc wypowiedzieć swojego zdania.Ukłon w stronę Administracji, aby co niektórym zablokować funkcję "cytuj". No cóż. Nie każdy tak może. Mimo wszystko dziękuję za odwiedziny. Nie chcę być nie miły, ale chyba z deczka się zagalopowałeś, Przyjacielu jeśli chodzi o Twoje niekontrolowane ataki na tych dwoje, zupełnie niczego niewinnych Użytkowników tegoż Forum. Napisałeś jeden, jedyny tekst w swoim życiu i uważasz się za pępek świata, i że wszyscy tu obecni z miejsca będą niemalże celebrować Twoją nędzną poetycko postać? Jeśli wręcz żądasz szczerej recenzji swojego wytworu to ja oczywiście (jako jeden z nielicznych w naszym kraju recenzentów "walących prosto z mostu" co myślą) z tego przywileju skorzystam; osobiście uważam, że jedynym dobrem w Twoim tekście są cztery pierwsze wersy... Nie będę się rozmieniał na drobne i odpowiadał czemu tylko cztery, gdyż prosiłeś o "własne wypowiedzi", a nie o ich uzasadnianie. I na koniec jedna, mała, ale jakże cenna wskazówka: jeśli chcesz już chwalić się tym, co tworzysz, rób to w 100% otwarcie. Rzecz jasna, nie neguję Twoich uczuć do byłej żony, ale tekst zawierający jakiekolwiek, tzw. "ukrywanki" ( w tym przypadku *****) nigdy nie zostanie potraktowany przez zawodowego recenzora jako WIERSZ tylko jako zwykły tekst, ot napisany w przypływie chwilowych emocji. Każdy artysta serwując swoje wytwory opinii publicznej winien przedstawiać je w pełnej okazałości, powodując u potencjalnego czytelnika dozę wzruszenia i dłuższego zadumania, a nie zastanawiania się czy pod "*****" kryje się imię kogoś bliskiego naszemu sercu czy też może chodzi o świnkę morską córki naszych sąsiadów. Tyle w temacie. P.S. Jeśli po publikacji swojego tekstu spodziewałeś się tylko i wyłącznie "słodzenia" to przykro mi, że Cię zawiodłem. Jak mawiał jeden z moich Ś.P. serdecznych przyjaciół: "Nie sztuką jest przyjmowanie uśmiechów. Sztuką jest dostrzec wśród nich przynajmniej ten jeden, który ma w sobie dozę prawdziwego i szczerego współczucia..." Doceniając krytykę stajemy się lepsi w tym co naprawdę kochamy robić... Pamiętaj o tym, nim następnym razem posądzisz kogokolwiek o obrazę swoich własnych uczuć... Wszystkiego dobrego!
22.04.2011, 21:04
timo, nie jestem artystą i tak jak napisałeś to co powstało z mojej głowy nie musi być tworem typu "superprodukcja". Co do oceniania "zawodowej" poezji, proszę bardzo. Pisz sobie co uważasz. Mnie Twoje słowa nie wzruszają, ponieważ tak naprawdę nie były do Ciebie, a dla mnie liczy się uznanie osoby do której były kierowane. Co do rzekomego ataku na jednego użytkownika nie dwóch, proszę Cię, rozejrzyj się po forum jak koleżanka rebecca zachowywała się w stosunku do innych użytkowników i wtedy porównaj, kto kogo atakuje.
Pomimo wszystko, dziękuję za słowa cenzury. Pozdrawiam Maciej
23.04.2011, 03:15
No Maciek ale poleciałeś dla mnie super, a kolega wyżej chyba troszkę jest za krótko z nami, aby takie rzeczy pisać, że ktoś tu kogoś atakuje.
23.04.2011, 15:55
(23.04.2011, 03:15)Kucharek napisał(a): No Maciek ale poleciałeś dla mnie super, a kolega wyżej chyba troszkę jest za krótko z nami, aby takie rzeczy pisać, że ktoś tu kogoś atakuje. Sajmonek, jak każdy tutaj, odniosłem się tylko do słów kolegi. Poleciałem? Za mocno chyba powiedziane. No cóż. Jak to na forum powinno być, każdy ma swoje zdanie. Każde jednak się liczy, te dobre i te krytyczne. Jako ze jest to tylko jedno moje "poetyckie" dziełko, mam spokój wewnętrzny że takich słów więcej nie będzie :
15.05.2011, 21:46
Mabud73, wzruszajace, ciepłe rymy. Bardzo nostalgiczne i wyrażajace miłość. I zgadzam sie z Hekami. Nie wazne, dla kogo ten wiersz, wazne,że przekazałes w nim emocje, które do mnie osobiście - jak i do wielu innych osób - trafiły. Gratuluję i pozdrawiam!
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: