Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kiedy odblokują zablokowane konto na chomikuj?
Kiedyś bardzo dużo pobierałem od chomiczka wredas, niestety zablokowali mu konto na okres tymczasowy. Z utęsknieniem czekam, aż mu odblokują konto bo ma dużo ciekawych jak dla mnie pliczków. Więc moje pytanie Brzmi jak uzyskać informację o terminie Blokady konta nie swojego, tylko należącego do innej osoby? Admini chomiczka na pewno (ewno?) mi nie udzielą takiej informacji, więc może macie jakieś pomysły ?? :) A może ktoś z obecnych tutaj na forum wie do kiedy chomiczek wredas ma blokadę konta ?? :)
  Odpowiedz
Będzie zablokowany dotąd, dopóki nie zaprzestanie komercyjnej działalności na chomiku. Cytuję:
Cytat:III KORZYSTANIE Z PORTALU w ramach usług hostingowych

Konto nie może być wykorzystywane do działalności komercyjnej lub wspomagania tej działalności w jakikolwiek sposób. Przez działalność komercyjną rozumie się także umieszczanie przez Użytkowników reklam w jakichkolwiek Jednostkach Treści funkcjonujących w ramach Serwisu, a także inne formy czerpania korzyści majątkowych z posiadania Konta.

Nikt Ci nie poda dokładnie terminu odblokowania konta, ponieważ zależy to od samego chomika i dyspozycyjności obsługi portalu.

Moja rada z własnego doświadczenia:
Nie pisać do obsługi chomika długich listów żaląc się na szarą rzeczywistość ponieważ mam powody domniemywać że nawet tego nie czytają. Niech zablokowany użytkownik usunie wszystko z opisu HTML pozostawiając go całkiem pustym.
Następnie napisać do obsługi chomikuj prywatną wiadomość według poniższego schematu:

Temat:
Wszystko usunięte! proszę o odblokowanie

Treść:
Witam,
usunąłem już wszystko z opisu HTML.
Proszę odblokować mi konto.

Z poważaniem
Pan Kracy
(oczywiście swoje imię i nazwisko ;) )

To naprawdę wystarczy - nie trzeba nic więcej pisać. Konto powinno zostać odblokowane w ciągu 24h. Nie piszcie długich listów bo jakbyście otrzymali takiego maila od 100,000 użytkowników nie sądzę że czytalibyście gorzkie żale. 100,000 to skromny przykład przy ilości użytkowników jaką posiada chomikuj.pl

Pomyślcie o tym... wczujcie się w rolę - po drugiej stronie pracuje kilka osób a nie cały sztab wojska. :-)

P.S.
Jak już odblokują konto, wstawiamy to co było wcześniej, ale bez komercyjnych reklam.

Odpowiedz
(08.02.2011, 21:50)vrrerran napisał(a): Admini chomiczka na nowo (ewno?)
Na pewno :D
  Odpowiedz