Kim jest człowiek?
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Ludzie lubią proste mądrości w stylu Paulo Coelho, niemniej to od znajomych i od polubionych stron zależy czy takie rzeczy się przewijają na facebooku. Wszystko można sobie ustawić. Mnie ten "problem" nie dotyka, gdyż większość moich znajomych takich rzeczy po prostu... nie wstawia. A jak nawet wstawiają pojedyncze obrazki, to nie dzieje się nic złego.
Egoizm zależnie od oceny skrajnej lub umiarkowanej, można różnie tłumaczyć. Egoista, który posiada empatię i dba o innych, przestaje być egoistą, bo te pojęcia się wykluczają wzajemnie. Chodzi tutaj o przebieg czasu i postaw. Człowiek przez pewien czas jest egoistą, a przez pewien czas nie. To nie jest opcja "być trochę egoistą, a trochę nie". Sama informacja na temat tego, że się jest jednym z siedmiu miliardów ludzi nie powinna wywoływać skrajnych emocji. To tylko informacja. Jeśli ktoś reaguje depresją z powodu zwykłej informacji, to moim zdaniem ma problem ze sobą.
31.01.2018, 16:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.02.2018, 18:00 przez Swordancer.)
Człowiek jest ssakiem naczelnym. W każdym razie tak mówi BIOLOGIA. http://www.edupedia.pl/words/index/show/...wieka.html
Cytat:SYSTEMATYKA CZŁOWIEKA Słownik: Słownik biologicznyZobacz takze: https://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C5%82owiek_rozumny Pierwszy post dotyczy co prawda przeludnienia naszej planety, lecz mój post ściśle odpowiada na pytanie zawarte w wątku: Kim jest człowiek? |