Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Klucz do bety Elder Scrolls Online
Ściągnąłem pieronem, na dodatek z prędkością kałasznikowa... Nie kumam tego do końca, na początku było prawidłowo, mam łącze 20mb i cały czas leciało pełnym strumieniem 2,0 mb/s, czyli na jeden procent trzeba było poczekać dobre kilka minut. Ciągnęło ponad 2h, miałem już trochę %, aż tu nagle... mb zaczęły jakoś dziwnie zasuwać Auc, a z boku zamiast 2mb/s, pojawiło się 27mb/s. Nie wiem, czy to wina ich serwera, mojego operatora, który zmienił mi ostatnio warunki, czy jakiś cheatów, ale muszę przyznać, że to akurat miły problem ;)

Żeby nie było tak pięknie, nie pograłem od razu, bo serwery miały konserwacje. Później udało się zalogować, wrażenia przyjemne, ładna grafika postaci, którą tworzymy, do wyboru standardowe gatunki, znane z poprzednich części, dobór wyglądu, itd. Dużo tego, w fajnej oprawie.

Zatwierdzenie, wczytywanie, no i... wczytywanie. Strasznie długie wczytywania terenu. Na początku trafiłem na jakieś fabularne wprowadzenie, w którym było dużo wrogów NPC i drobne misje, myślałem z początku, że to totalny single player/samouczek, ale później widziałem w otoczeniu postacie z sieci, które również przechodzą moje zmagania. Widać, że to beta, nic nie dało się podnieść, przeszukać, jedynie ułamek tej opcji był dostępny, na przykład po zabiciu wroga.

Po ukończeniu, jakieś kilkanaście min chyba, przeniosłem się już do głównego świata rozgrywki, jakiegoś miasteczka, pełnego innych testerów, z którymi mogłem porozmawiać na głównym czacie, bądź wejść w interakcje prywatnie. Na początku przykuł moją uwagę pewien ładnie ubrany elf, którego zapytałem, jak zdobyć taką zbroję. Odpowiedział mi wtedy, że również jest z niego "beginner", gra od godziny i nie trudno jest o takie cacko.

Nadal musiałem wypełniać jakieś questy, które ciągnęły się za mną jeszcze z poprzedniego "wymiaru". Pograłem 10 min na nowym terenie i trafiłem na buga, utykając w rozmowie z jakimś duchem. Wyłączyłem grę i od tamtego czasu nie miałem przyjemności jeszcze raz przysiąść, ale jeśli miałbym być szczery, liczyłem na coś więcej. Jak dla mnie, za dużo jest zbędnej paplaniny botów i całego tego wprowadzenia. Nigdy nie grałem w tego typu sieciówkę... Zawsze tak jest? Bardziej byłem nastawiony na pełną samowolkę.

Mówiąc krótko zatem... Jest ciekawie, a będzie jeszcze lepiej. Widzę duży potencjał w tej produkcji.

P.S. Zrobiłem sobie ogólnie wielkiego i barczystego woja, o heroicznych rysach twarzy, który wyglądał jak Vitali Klitschko, poważnie Haha Co ciekawe, później, kiedy mijałem innych graczy, miażdżącą przewagę miały drobne postacie, jaszczury, skrytobójcy, itd. Kto co lubi... Z strategicznego punktu widzenia, ja jestem wielkim i wolnym celem, którego łatwiej trafić, ale co to za przyjemność poruszać się po świecie Tamriel w tak lichym awatarze :)
  Odpowiedz
Sluchajcie, odpalilem to jestem w wiezieniu u nie moge otworzyc tych krat moze mi ktos pomoz ?
Edit: to był bug musialem zrobic nowa postać :)
  Odpowiedz
Ja podziękuję za kolejną betę. Popykasz miesiąc, dwa, usuną twoja postać, karzą Ci grać od nowa, a na koniec dostaniesz 5% zniżki na grę. Przypominam, że podstawka kosztuje 225 zł przy ważności konta na 30 dni, a kolejna subskrybcja 50 zł. Gdybym pracował, to pewnie bym sobie pozwolił, ale wtedy z kolei granie byłoby kompletnym marnowaniem wolnego czasu. W sumie tylko wyjatkowi maniacy mogą sobie pozwolić na takie granie. Gdyby to było 15 złotych, a nie dollarów Haha, to bym się skusił, ale podziękuję. Za rok, dwa wdrożą mikropłatności, bo nawet najpopularniejsze tytuły prędzej czy później to robią, z gry zrobi się kaszanka i tak się skończy. 600 zł za rok, niby nie dużo, ale nie dla studenta. Haha
  Odpowiedz
No z taką kasą to naprawdę trochę przegięcie.
Abonament za możliwość gry...
Przegięcie :/
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Prawda jest taka że pomysł z tymi abonamentami i tak nie wypali i gra stanie się F2P, tak mi się wydaje.
Sorry ale 50 złotych na miesiąc za grę w którą pyka się od czasu do czasu? To nie te czasy, abonamenty się
nie przyjmą jednak trzeba przyznać gra cud malina, zagrywam się od wczoraj i jest naprawdę pozytywnie,
choć bez szaleństwa.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Przyjmie się przyjmie. To bardzo popularny tytuł i Bethesda o tym wie najlepiej. Myślę że za rok ceny spadną o połowę, ale tak czy siak jakoś mmo mnie nie kusi ostatnio.
  Odpowiedz
No to pięknie! :( Już kiedyś pobrałem, ale nie miałem do tej pory czasu, żeby sobie popykać. Dzisiaj próbuję i... nie mogę się zalogować. Wyskakuje mi, że:[Obrazek: Bez_tytu_u-1392304249.jpg]
Jestem pewien na 99,99%, że wpisuję poprawne hasło i co jest? Czyżby już się skończył ten darmowy okres? Czy jakoś można otrzymać nowe dane do logowania? Czy już sobie pograłem? Niemoge
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Skontaktuj się z supportem, jak się okres ważności kończy, to zwykle dostaje się info emailem, przynajmniej miałem tak gdy testowałem inne gry podczas zamkniętych betatestów. Takie przypadki w których logowanie nie jest możliwe nie powinny się wydarzyć, zwykle pojawia się stosowny monit.

Aha i zwróć uwagę, czy przypadkiem dostęp do serwerów nie jest kilkudniowy. Tak duże projekty jak TAESO na początku zwykle otwierają serwery tylko na określonych dniach, np. w weekendy, aby testować połączenia i obciążenie. Dopiero później otwierają serwery na stałe i testują treść. Polecam się zapoznać z FAQiem, bo zwykle dobrze zapoznany tester może na przyszłość dla siebie naklepać wszelakich bonusów, gdy gra wyjdzie oficjalnie. Nie wiem jak to jest w TESO, bo nie interesuję się specjalnie kolejnym męczącym testowaniem, ale liczę że Bethesda, to nie banda pasożytów.
  Odpowiedz
Odświeżając wątek powiem, że jeśli ktoś chce, to mam jeszcze dwa klucze do gry. Prośbę proszę złożyć na PW. Jeden KEY na osobę.
  Odpowiedz
No! Nareszcie mogłem wypróbować tę grę. Szczerze mówiąc, to spodziewałem się, czegoś niesamowitego, a jest... Nie no, dobrze jest. Ładna grafika, fajny świat, i muzyka jest też OK. Dobrze zrobiona animacja ruchów postaci.
Questy z początku nie wciągają, a potem to już znajomość angielskiego jest niezbędna. Bez znajomości języka, też da się grać, ale nie pozna się sensu i klimatu tej opowieści.
Zapowiada się bardzo dobrze :D
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz