Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kolejna nowość na chomiku - blokada zmiany rozszerzenia pliku.
Kolejną nowością jaka zafundowali nam Admini chomika to: zabrano możliwość zmiany rozszerzenia pliku. kiedyś ta opcja była dostępna a teraz to wygląda tak:

[Obrazek: 77c5aae97243dcc0.jpg]

Czyli już nie da się zmienić rozszerzenia pliku, fakt faktem to była dosyć przydatna opcja a teraz jej już nie ma :(
  Odpowiedz
A istniała taka możliwość w ogóle?
  Odpowiedz
Tak istniała dosyć często z niej korzystałam, tylko niestety nie mam żadnego screena żeby to potwierdzić.
  Odpowiedz
O ile wiem to można było nazwę pliku zmieniać do woli a rozszerzenie było stale takie samo.
Jak niby chciałeś plik avi podmienić na inny ?
  Odpowiedz
No właśnie.
Z tego co pamiętam to nigdy nie można było zmienić rozszerzenia. To by jednoznacznie podchodziło pod pliki FAKE.
kerrax napisał(a):Tak istniała dosyć często z niej korzystałam...
Doprawdy? Czyli z filmu RMVB najniższej jakości robiło się film AVI dobrej jakości, tak? He, he , dobre. Nie wierzę w ani jedno słowo.
kerrax napisał(a):...korzystałam...
Literówka??
  Odpowiedz
Kerrax sorry, ale głupoty wypisujesz.
  Odpowiedz
jeśli chodzi o zmianę rozszerzenia pliku to było to możliwe.
Wiem na pewno że dało się zmienić rozszerzenie zdjęć, plików tekstowych i archiwa .rar
co do filmów to nie wiem bo nie sprawdzałem.
Zmiana rozszerzenia była możliwa dlatego że portal traktował rozszerzenie jako część nazwy. Jednak zmienili to na w lutym 2011 roku :)
Uważam że dobrze ze tak zrobili bo oszuści chomikowali pliki zmieniali rozszerzenie i się cieszyli ;p
w sumie do czego ci ta możliwość zmiany rozszerzenia ? Chyba jedynie do teog co napisał skrzypas "...z filmu RMVB najniższej jakości robiło się film AVI dobrej jakości..." :D
---
  Odpowiedz
Była taka opcja, to nie żadne głupoty, system chomikuj traktował rozszerzenie jako część nazwy pliku. Tam gdzie przy nazwie na screenie obok nazwy pliku pisze "avi" było małe pole tekstowe gdzie można było ręcznie wpisać rozszerzenie a system chomika traktował to jako rzeczywistą zmianę rozszerzenia dodając do nazwy pliku inne zmienione.

Korzystałem z tej opcji często do podmiany rozszerzeń archiwów zip, 7zip na rar, nie wiem czemu ale nie znoszę rozszerzenia zip i pokrewnych. dlatego to zmieniałem :D
  Odpowiedz
(18.04.2011, 16:20)szymon1 napisał(a): Zmiana rozszerzenia była możliwa dlatego że portal traktował rozszerzenie jako część nazwy. Jednak zmienili to na w lutym 2011 roku :)

Chyba w lutym 2010 r. W każdym razie na pewno nie w ostatnich miesiącach.

Odpowiedz
Mam chomika od września 2008 i nie widziałam tam takiej opcji nigdy.
  Odpowiedz