Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Komunikat bezpieczeństwa
Najlepszym paradoksem jest to że wpisując to samo hasło co poprzednio system ocenia je
na "bardzo silne". Czy chomikuj martwi się o moje punkty czy co? Ciekawe.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
A ja natrafiłam na coś ciekawego. Te ostatnie komunikaty pochodzą chyba już od portalu chomikuj. Ponieważ celowo nadałam to samo hasło które oceniono na słabe a tutaj komunikat zmień na lepsze. Czy wyłudzacz robiłby sobie dodatkowy problem przechwytu hasła ? :P
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
elgato napisał(a):A ja natrafiłam na coś ciekawego. Te ostatnie komunikaty pochodzą chyba już od portalu chomikuj. Ponieważ celowo nadałam to samo hasło które oceniono na słabe a tutaj komunikat zmień na lepsze. Czy wyłudzacz robiłby sobie dodatkowy problem przechwytu hasła ?

Haker złamał jedynie loginy i hasła do wielu kont na portalu. Chomikuj zamiast powiadomić o tym użytkowników, zataiło sprawę. Aby przynajmniej po części poczuć się bezpieczniej, puścili w obieg ten komunikat, aby użytkownicy zmienili hasło, które zna haker. Siła hasła w tym przypadku to była ściema, wymówka i zwykłe mydlenie oczu, choć wiadomo, mocne hasło ciężej złamać ;)
  Odpowiedz
A rozumiem. Czyli Komunikat Bezpieczeństwa to nie wyszło od hakera tylko od portalu.
Myślałam, że to haker do złudzenia zrobił symulację portalu i to jemu udzieliłam informacji o zmianie hasła i na jakie.
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Właśnie ta zmiana hasła , była spowodowane przez hakera a chomikuj nas w pewien zabezpieczyło przed hakerem , i kazało zmienić hasło jeśli mieliśmy słabe hasło . ;)
  Odpowiedz
Bez urazy ale skąd wy macie takie informacje?
Wątpię w to aby chomikuj było atakowane przez jakiś pseudo hakerów.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Sebastian napisał(a):Bez urazy ale skąd wy macie takie informacje?
Wątpię w to aby chomikuj było atakowane przez jakiś pseudo hakerów.

Jest tego trochę w mediach... LINK LINK LINK
  Odpowiedz
Ja na chomiku testowym mam 6 literowe haslo bez cyfr i tez niczego nie dostalem xd

Wysłane z mojego GT-I9100
---
  Odpowiedz
(19.08.2012, 18:31)Buhay napisał(a): Jest tego trochę w mediach... LINK LINK LINK

Zwracam honor.
No to być może chomikuj dba o te większe konta.
Wniosek? - jeśli dostałeś komunikat o zmianie hasła znaczy się że jesteś
popularnym chomikiem.
  Odpowiedz
Mój kolega też dostał komunikat a wogóle nie korzysta z chomika i nie ma żadnych plików:D

Wysłane z mojego GT-S5660
  Odpowiedz