na "bardzo silne". Czy chomikuj martwi się o moje punkty czy co? Ciekawe.
Komunikat bezpieczeństwa
|
17.08.2012, 15:08
Najlepszym paradoksem jest to że wpisując to samo hasło co poprzednio system ocenia je
na "bardzo silne". Czy chomikuj martwi się o moje punkty czy co? Ciekawe. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
18.08.2012, 13:39
A ja natrafiłam na coś ciekawego. Te ostatnie komunikaty pochodzą chyba już od portalu chomikuj. Ponieważ celowo nadałam to samo hasło które oceniono na słabe a tutaj komunikat zmień na lepsze. Czy wyłudzacz robiłby sobie dodatkowy problem przechwytu hasła ?
![]()
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death elgato napisał(a):A ja natrafiłam na coś ciekawego. Te ostatnie komunikaty pochodzą chyba już od portalu chomikuj. Ponieważ celowo nadałam to samo hasło które oceniono na słabe a tutaj komunikat zmień na lepsze. Czy wyłudzacz robiłby sobie dodatkowy problem przechwytu hasła ? Haker złamał jedynie loginy i hasła do wielu kont na portalu. Chomikuj zamiast powiadomić o tym użytkowników, zataiło sprawę. Aby przynajmniej po części poczuć się bezpieczniej, puścili w obieg ten komunikat, aby użytkownicy zmienili hasło, które zna haker. Siła hasła w tym przypadku to była ściema, wymówka i zwykłe mydlenie oczu, choć wiadomo, mocne hasło ciężej złamać ![]()
18.08.2012, 16:52
A rozumiem. Czyli Komunikat Bezpieczeństwa to nie wyszło od hakera tylko od portalu.
Myślałam, że to haker do złudzenia zrobił symulację portalu i to jemu udzieliłam informacji o zmianie hasła i na jakie.
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death
18.08.2012, 18:59
Właśnie ta zmiana hasła , była spowodowane przez hakera a chomikuj nas w pewien zabezpieczyło przed hakerem , i kazało zmienić hasło jeśli mieliśmy słabe hasło .
![]()
19.08.2012, 17:54
Bez urazy ale skąd wy macie takie informacje?
Wątpię w to aby chomikuj było atakowane przez jakiś pseudo hakerów. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
19.08.2012, 18:31
19.08.2012, 19:20
Ja na chomiku testowym mam 6 literowe haslo bez cyfr i tez niczego nie dostalem xd
Wysłane z mojego GT-I9100
---
19.08.2012, 19:51
(19.08.2012, 18:31)Buhay napisał(a): Jest tego trochę w mediach... LINK LINK LINK Zwracam honor. No to być może chomikuj dba o te większe konta. Wniosek? - jeśli dostałeś komunikat o zmianie hasła znaczy się że jesteś popularnym chomikiem. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
19.08.2012, 21:22
Mój kolega też dostał komunikat a wogóle nie korzysta z chomika i nie ma żadnych plików
![]() Wysłane z mojego GT-S5660 |