Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Konkurs Literacki Chomikuj.pl
Co prawda, to prawda; jak mówiłam, konkurs na ilość znajomych. Albo na to, kto więcej kont potrafi założyć.

W przeciwieństwie do niektórych uczestników, zależy mi na tym, żeby oddający głosy przeczytali, co mam do powiedzenia temu światu. I właśnie dlatego, Michał, specjalnie dla ciebie krótki opis może nie samej historii, ale przyczyn jej stworzenia:

Któregoś dnia zdarzyła się pewna rzecz. Straszna? Normalna, ale wstrząsa każdym, kto ją obserwuje. Kiedy zaczęłam się zastanawiać, czy coś wcześniej nie mówiło mi o tym, że to ma się stać, doszło do mnie: tak. Od tak dawna czułam.

Minęły trzy lata, a ja dalej kiedy siadam i po raz kolejny czytam tę opowieść, czuję coś niezwykłego. Myślę, że każdy z was ma czasem wrażenie, że intuicja coś mu podpowiadała - nie posłuchał jej i teraz już wie, że radziła dobrze.

No i warto chyba dodać, że to sprawozdanie refleksyjno-filozoficzne, jak nazwał je kiedyś jeden z moich znajomych polonistów, jest pisane w narracji drugoosobowej (takie słowo w ogóle istnieje? O.o).
Nie chwaląc się, jestem z niego dumna. Ze stylu nie, bo przez te lata bardzo się zmienił, ale z samego faktu stworzenia czegoś, co było tak głęboko we mnie.

Ale jeśli czytać nie chcecie,nie obrażę się, jeśli tylko oddacie głosy ;).
  Odpowiedz
Thumbs Up 
Konkurs jak konkurs, nawet jeśli nie wygrasz masz szansę, że ludzie przeczytają co napisałeś/aś i że im się to spodoba ;)
Btw. moje opowiadanie nosi nazwę "Deja vu" a mój nick to David_Park_,
zachęcam do lektury:)
  Odpowiedz
Nie wiem, czy to miał być żarcik ortograficzny, czy nie, ale do lektÓry mnie nie zachęciłeś.
Ale co racja, to racja - że chyba nie wygrana jest tutaj najważniejsza. Mimo to życzę ci powodzenia.
  Odpowiedz
Alle chochlik mi się wkradł:D
Już poprawiłem, żeby po oczach nie raził:)
Jednak tak jak już mówiłem są ludzie dla których liczy się dobra reputacja więc zluzujmy z tą spinką, że wszystko od ilości znajomych zależy:)
Życzę każdemu uczestnikowi powodzenia a czytelnikom by z każdym opowiadaniem
(w tym też z moim) na chwilę uciekali od rzeczywistości w inny wymiar:)
  Odpowiedz
Dobra, dobra, nic już nie mówię :D. Może nawet przeczytam to twoje opowiadanie, jak znajdę chwilę czasu.
  Odpowiedz