Co Wy o tym myślicie jako starzy wyjadacze na chomiku? Opłaca się w ogóle inwestować?? Linki z pozostałych serwisów rozsyłałbym po tych większych warezach, głównie Polskich.
Konto Ishell na początek
|
||||||
08.03.2012, 15:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.08.2012, 01:53 przez MissFuneral.)
Witam, chciałbym ruszyć z uploadem na większą skalę swoich plików, głownie na chomikuj, ale też na inne serwery, które płacą za pobierane moje pliki. Na początek jako że nie mam za bardzo pieniędzy chciałbym zakupić KLIK pakiet 35GB na miesiąc, chciałbym się dowiedzieć czy to dobry wybór czy są korzystniejsze oferty? Pojemność nie jest to priorytetem bo jak coś to będę ściągał to na tamten dysk i jak zapełnię gdzieś pół to będę te pliki zasysał na swój dysk lub też je usuwał jeżeli uznam że nie są mi przydatne. A jeśli po miesiącu przyniesie mi to jakieś korzyści to pomyślę nad epszym pakietem lub rezygnacją.
Co Wy o tym myślicie jako starzy wyjadacze na chomiku? Opłaca się w ogóle inwestować?? Linki z pozostałych serwisów rozsyłałbym po tych większych warezach, głównie Polskich. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
08.03.2012, 16:28
Nie wiem jak to się ma do prędkości uploadu. Ja nie korzystam bo mam upload 25Mbit/sek ale nie na 1 plik tylko na kilka na raz. Natomiast moim zdaniem, jeśli to gwarantuje upload pełną prędkością łącza na chomika to się opłaca. Jeśli tak jak u mnie, że muszę wywyłać 5-6 plików jednocześnie żeby łacze wykorzystać, to wolę swoje łącze.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
08.03.2012, 17:58
Ja tam uważam, że nawet przy kilku plikach się opłaca. Przy okazji - pisałem do tego gościa, napisał mi, że średni up na chomika waha się od 1 do 60 MB/s. Więc baaaardzo przyzwoicie, ja tam właśnie kupuję 250gb.
Termo napisał(a):waha się od 1 do 60 MB/sNo właśnie. Od 1 MB. Ja tak mam z BlueConnectem z Ery. Wziąłem bo oferowali do 7.2Mbit/sek (a wtedy miałem 5Mbit/sek) a tymczasem osiąga w najlepszym wypadku 4Mbity na sekundę a wytłumaczenie mają takie, że infrastruktura w miejscu zamieszkania nie pozwala szybciej oraz zdolności infrastruktury operatora usług nie pozwalają szybciej przesyłać plików. Więc w moim przypadku internet stacjonarny daje więcej korzyści a shelle dla mnie to kupowanie kota w worku. Ale niech ktoś to sprawdzi jak to działa i opisze. Moze też się skuszę. Oczywiście jak ktoś ma bardzo wolny internet to mu się na pewno opłaca.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
4Mbit/sek to nadal znacznie mniej, niż 1MB/sek (1MB/s=8Mbit/sek). Ja mam szybkość łącza taką jak na poniższym screenie i shell z łączem ponad 50krotnie szybszym niż moje to coś, za co mogę zapłacić 65 zł. Zwłaszcza, że zyski są znacznie większe.
Ps tam jest łącze symetryczne, więc ewentualne spowolnienie transferu jest od strony chomikuj.
No dokładnie. Ja też mam symetryka, ale właśnie chodzi o to że chomikuj.pl strasznie spowalnia upload. Tyle że zamiast 1 filmu na godzinę można wysłać 7
Ale jeśli komuś zależy wysyłać szybko i plik powiedzmy film BR to moim zdaniem nie opłaci sie brać shella
08.03.2012, 22:48
No to podsumowując opłaca się brać tego shell'a z ChomikBOX'em za 25zł czy lepiej wziąć zwykłego i używać jakiś skryptów do uploadu na chomikuj? A drugie pytanie to takie, skąd brać filmy BR bo z tego co widzę np na DW to bardzo mało takich jest. Chyba , że ja patrze tak że ich nie widze.
09.03.2012, 01:11
09.03.2012, 01:13
09.03.2012, 01:32
A. To z polskich torrentów, rzecz jasna.
Co się tak wszyscy na lektora uparli? Nikt już napisów czytać nie umie, czy jak? |