Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kradzież konta - co teraz zrobić?
Miejmy nadzieję , że mu się uda :)
  Odpowiedz
Zyczę powodzenia w odzyskaniu konta.
Ja swojego do dziś nie odzyskałem...
  Odpowiedz
To przez te dziadostwa typu chomik sender wykradają hasła ci co używają jakich kolwiek programów do chomikuj oprócz chomikboxa mają większe szanse na stratę konta ponieważ w tych programach łatwo unieścić skrypt wysyłający wpisane hasło komuś innemu
To jest najłatwieszy sposób kradzieży konta dlatego ostrzegam

Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
Witam!
Proszę o pomoc dla laika:) Sprawa wygląda tak, że w ciągu tygodnia dwa razy skradziono mi konto o nazwie lamia01, konto mam od 2008r. i nigdy wczesniej mi się to nie zdarzało. Pierwsza kradzież była wraz z kontem e-mail. W tej chwili czekam aż administracja zwróci mi konto po raz drugi z nadzieją, że pliki na nim wciąż będą. Forum w tym temacie oczywiście przejrzałam, ale potrzebuję porady dla laika w słownictwie internetowym. Nie mam pojęcia co powoduje te kradzieże? Czy to coś na moim komputerze?( oprogramowanie szpiegowskie? - skanowałam komputer SUPERAntiSpywarem) Jakie programy powinnam sprawdzić, czym itd. żeby to się już nie powtarzało. Pracuję po 12h więc z czasem bywa różnie i chcę usiąść dla przyjemności przy kompie a nie wciąż się wkurzać. Bardzo proszę o rady co powinnam zrobić.
  Odpowiedz
Jeśli masz maila spróbuj odzyskać hasło i zgłoś do administracji kradzież konta.
  Odpowiedz
Do administracji wszystko zgłoszone. Chcę poprostu wiedzieć jaka jest przyczyna, w jaki sposób ktoś mnie okrada, czy przypadkiem nie jest to coś co np ściągłam na dysk.
  Odpowiedz
przeskanuj konto jakimś programem antywirusowym i problem powinien się skończyć;)
  Odpowiedz
Dziękuję za radę, przeskanuję jak mi zwrócą konto, bo na razie cisza. A komputer skanowałam dwoma antywirusami, AntiSpywarem i nawet sprawdziłam przez cmd czy nie ma keyloggera i nic żadnego syfu nie znalazło. A tak przy okazji, to odjechane te forum, że ja na nie nie wpadłam wcześniej...;)
  Odpowiedz