Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ksiądz a seks? Gdzie prawda.
Ksiądz to też człowiek i dla mnie to nic dziwnego,nie pasuję mi tylko to że robił to w takim miejscu gdzie ktoś mógł go na tym przyłapać.
  Odpowiedz
Jestem zwolenniczką całkowitego zniesienia celibatu. Ja rozumem, służba Bogu, te sprawy... ale czasami nie można wyzbyć się seksualności. Dlaczego więc nie przyzwolić duchownym na prowadzenie normalnego życia intymnego i zakładanie rodzin? Przecież do ciężkiej anielki z kapusty się nie bierzemy (dla dociekliwych bocian też nas nie przynosi). Skoro więc życie jest bożym darem, dlaczego księża mieliby nie mieć przyzwolenia na płodzenie dzieci i te wszystkie rodzinne ceregiele.

Podejrzewam, że zmniejszyłoby to skalę pedofilii i ilość prawdziwych historii w stylu:

- Marku kim zostaniesz jak dorośniesz? - Pyta nauczycielka.
- Zostanę marynarzem.
- To wspaniale, a Ty Jasiu?
- Ja zostanę księdzem... jak mój tata.
  Odpowiedz
Vilandra napisał(a):Podejrzewam, że zmniejszyłoby to skalę pedofilii i ilość prawdziwych historii w stylu:
Utrudniło by to bardzo pracę organom ścigania, tak 75% pedofilów mamy w jednym miejscu... inaczej pewnie by się rozpełzli gdzie bądź ;)
  Odpowiedz
Trzeba pamiętać ,że ksiądz to także jest mężczyzna. U niego w organizmie także są hormony, też występuje u niego popęd seksualny. Cały celibat to istna głupota. Znając życie to księża i tak mają partnerki u boku. Tylko siedzą z tym cicho i nie wychylają się :)
Vilandra napisał(a):Dlaczego więc nie przyzwolić duchownym na prowadzenie normalnego życia intymnego i zakładanie rodzin?
Też się nad tym zastanawiam. Rodzina wyglądałaby tak samo jak inne. Niestety wątpię żeby celibat został szybko zniesiony niestety w kościele dalej panuje średniowiecze. Wolą sobie nakrzyczeć na antykoncepcję zamiast zająć się tymi problemami istniejącymi już długi czas :)
  Odpowiedz
Od 12 lat wiek przyzwolenia nawet u nas nie wynosił. Jeżeli chodzi o sex to cała prawda, że bez tego dzieci by na świecie nie było oczywiście to musi być dobrowolne nikt nie może być do tego zmuszany.
  Odpowiedz
Niektórzy to są Tacy księża że lecą na kasę, a w szafie mają lalkę dmuchaną z którą można się chajtnąć, lub też uprawiają samogwałt.
U mnie w parafii był taki ksiądz który posiadał kobietę, gdzieś na końcu Polski, kupował jej drogie futra, itp.
W Polsce w ogóle nie powinno być moim zdaniem księży tylko pastorowie który prowadziliby własne rodziny, to samo z zakonami, tylko co by było jeśli taki pastor z czasem zostałby biskupem, kardynałem czy też Papieżem?
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
To również ludzie, każdy ma swoje potrzeby. Jestem ciekaw, ilu byłoby chętnych, gdyby podczas naboru kastrowano kleryków. No w końcu celibat? :)
  Odpowiedz
Uważam, że to bzdura. Ksiądz, to człowiek i życie w celibacie wywołuje sporo problemów. Zawsze rodzą się w głowie pokusy, gdy zobaczy się zgrabny tyłeczek jakiejś foczki i przecież to jest ludzkie. Moim zdaniem powinni mieć takie prawo jak pastorzy w Stanach Zjednoczonych. Jak mają doradzać młodym parom przy ślubie, skoro nie mają żadnych własnych doświadczeń? Nijak...
  Odpowiedz
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Ksiądz a seks? Mężczyzna a seks? Niby te pytanie brzmią różnie, a mimo to są te same pytania i traktujące o tym samym. Bo niech mi ktoś wytłumaczy, czy ksiądz jest jakimś innym mężczyzną? A może jest jakimś mutantem? X menem może? Nie to taki sam facet, zbudowany tak jak wszyscy inni i mający te same potrzeby jak inni faceci, więc dlaczego mam ich potępiać za to co sam uwielbiam ...

Cytat:swordancer napisał: Jak mają doradzać młodym parom przy ślubie, skoro nie mają żadnych własnych doświadczeń? Nijak...

No właśnie, trafne spostrzeżenie, jak? Co się tyczy pedofilii wśród księży, to myślicie że wśród innych ludzi jest ich mniej? Nie sądzę, jest ich pełno i są wszędzie. Znajdziecie ich wśród przedstawicieli wszystkich zawodów, warstw społecznych, twierdzenie że wśród księży jest ich więcej, jest nie fer.
  Odpowiedz