Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kto z was kończy przygodę z Chomikuj lub przynajmniej ograniczy?
maro. zgadzam się po części z Tobą, jednak nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem że każdy kto ma kasę kupuje oryginały, mnie stać na kupowanie oryginałów ale tego nie robię, wiesz dlaczego? Bo nie mam zamiaru utrzymywać naszego rządu płacąc opłaty od opłat, w innych krajach to samo oprogramowanie jest o kilka/kilkanaście razy tańsze (porównując do zarobków) a u nas na wszystko jest podatek, akcyza, vat, srat i inne pierdoły, w cenie oprogramowania jest około 60% opłat dla rządu.
Jedyne oryginalne oprogramowanie jakie zakupiłem to wszystkie programy do firmy i tyle, na chomikuj bawię się nie z chęci osiągnięcia zysku tylko dla fanu i trochę z nudów.

Tak na marginesie dodam że z tej całej afery ze ZPAV można się wykręcić niewielkim kosztem, wystarczy tylko dogadać się z właścicielem (nie ZPAV tylko osoba która ma właściwe prawa autorskie - wydawca-autor) praw autorskich i sprawa nawet nie trafia do sądu, zazwyczaj wystarczy zakup 2 oryginalnych produktów właściciela praw autorskich (kilku moich znajomych tak właśnie uniknęło kary - w różnych okresach czasu).
  Odpowiedz
(07.09.2011, 13:54)maro. napisał(a): [...]
skrzypas napisał(a):Czy jeżeli codziennie mam nowe IP to mogę czuć się "bezpieczny"?

Buhaha, toś mnie chłopie rozbawił, prawie tak jak ostatnie debaty[...]

I od razu musiałeś mi wjechać na ambicję, co?

Nie mogłeś tego napisać ze spokojem?

Nie wszyscy mają taką głowę do informacji które posiadasz i nie wszyscy zaplątają sobie myśli takimi sprawami, rozumiesz?

Ale dziękuję Tobie za wyjaśnienie.

Czyli oznacza to że najlepiej by było gdybym był w sieci osiedlowej.
Czyli jeżeli u mnie nie ma czegoś takiego jak sieć osiedlowa to nie mogę spać spokojnie?
Czyli co, mam zacząć bawić się w ukrywanie? Wolne żarty, co ja haker jestem?

PS. Czy dla zwykłego śmiertelnika bez jakiejś specjalnej wiedzy jest w ogóle możliwość zakamuflowania się w taki sposób aby nigdy go nie odnaleziono?
Nie pytam o sposób tylko czy można się ukryć?
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Skrzypas źle zrozumiałeś sieci osiedlowe również mają szaraczków w nosie jak TP.
  Odpowiedz
Czyli chodzi o prywatnych dostawców internetowych? A są w ogóle tacy w Polsce?
Jeżeli tak to czekam na propozycje bo umowę z Netią mam do końca roku i nie chcę jej przedłużać bo internet 512kb mnie dobija.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Tylko się nie śmiejcie :)
Czy jak korzystam z internetu w telefonie na kartę (nie mix) to jest szansa że nie wykryją mnie?? Z imienia i nazwiska. + sieć szkolna/firmowa bądź serwer?
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
  Odpowiedz
maro. jeśli tylko znajdę dłuższą chwilę wolnego czasu to napiszę taki poradnik, ale sam wiesz jak obszerny jest to temat i ile potrzeba czasu aby taki poradnik napisać.
Niestety w chwili obecnej mam straszny nawał pracy, może w weekend uda mi się coś napisać.

P.S.
Dobry artykuł napisałeś :)
  Odpowiedz
Ja używam, gdy potrzebuję.
  Odpowiedz
Ja postanowiłem zablokować swojego chomika na forevor i koniec, tym chomikowaniem pirackich plików. Denerwowało mnie te wiadomości naruszeniu praw autorskich. Mam na koncie 60 tysięcy punktów i to mi wystarczy, bo mało pobieram i tak. Konto jedynie, używam dla siebie, nikomu nie daje dostępu do mojej nory.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
A ja przygodę zaczynam, ale teraz tylko jako grafika ;P Bo ostatecznie skończyłem w październiku 2012 ;P
  Odpowiedz