Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kto zostanie nowym selekcjonerem reprezentacji?
Tak jak w temacie, jak myślicie kto nim zostanie? Dla jasności mówię, że chodzi oczywiście o Polską reprezentację z piłce nożnej.
Zostanie nim Polak czy obcokrajowiec? A może macie jakieś bezpośrednie typy? :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Ja bym wolał Obcokrajowca.
Dlaczego? Zawsze to może być jakiś dobry selekcjoner obyty z nie jedną drużyną, który by dał nowe siły...
  Odpowiedz
A co myślicie o Guus'ie Hiddinku?:)
Możliwe czy raczej marzenia ściętej głowy? Chelsea mu przyniosła dosyć dużą sławę...

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
No jeśli o to chodzi, to nawet ja mogę być tym selekcjonerem :D Niczego naszej reprezentacji nie nauczę, ale chociaż obiecuję, że kraść nie będę, składać czczych obietnic nie będę, pić alkoholu po hotelach nie będę, narzekać na PZPN nie będę... :D

Tak więc głosuj narodzie kochany i niech nowemu selekcjonerowi dopomoże to, co Smudzie i wielu innym nie dopomogło...
  Odpowiedz
Vilandra - chyba nie masz na tyle cierpliwości :P

Odpowiedz
Nie bój żaby, jak będzie trzeba, to się i cierpliwość znajdzie :D a tak poważnie to, zdaję sobie sprawę, że przed każdym naszym selekcjonerem stoją takie same zadania, no i nie ukrywam, że taka sama przyszłość...

Zawsze scenariusz jest mniej więcej taki:
Wybór nowego trenera, euforia, obietnice zmian, nadzieja, dalekosiężne plany, działanie, przegrana, usunięcie ze stanowiska.

Zawsze dzieje się to na ten sam model, na jedno kopyto. Na początku wszyscy są podnieceni i wychwalają pod niebiosy nowo obranego trenera, a jak przychodzi co do czego, to zawsze odchodząc jest on mieszany z błotem. I tu taki apel; Ludzie skoro wiecie, że tak czy inaczej wszystkie psy tego świata na odchodzącym selekcjonerze powiesicie, to dlaczego kiedy obejmuje on stanowisko piszczycie ze szczęścia?
  Odpowiedz
Zgadzam się z Vilandrą, kolekcjonerem może być każdy. Dopóki cały ten PZPN (Polski Związek Piłki Nożnej),
się nie rozpadnie (a to mu nie grozi) z Grzegorzem Lato na czele nic w naszej reprezentacji się nie zmieni.
Jak na razie polska piłka kojarzy mi się tylko i wyłącznie z przekrętami i praniem brudnych pieniędzy.

Jeśli chcemy mieć jakieś wymiki to:
Po pierwsze - rozwalić PZPN,
Po drugie - wywalić wszystkich obecnych piłkarzy i dać szansę młodym, trzeźwym piłkarzom a nie
sprowadzać jakiś zagranicznych, którzy nawet nie potrafią mówić po polsku (czy w naszym kraju nikt nie umie grać?)

Takie moje zdanie w tym temacie.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
(30.06.2012, 19:56)Sebastian napisał(a): Po drugie - wywalić wszystkich obecnych piłkarzy i dać szansę młodym, trzeźwym piłkarzom a nie
sprowadzać jakiś zagranicznych, którzy nawet nie potrafią mówić po polsku (czy w naszym kraju nikt nie umie grać?)

Jakoś większość Polaków grało na Euro, a co do obcokrajowców wo nich sobie grają, Drużyna Niemiecka ma w swoim składzie max 4 swoich zawodników ...
  Odpowiedz
(30.06.2012, 19:56)Sebastian napisał(a): kolekcjonerem może być każdy.
Selekcjonerem chyba chciałeś napisać ;)

Może i pełno u nas tych przekrętów ale dlaczego aż tak nisko klasyfikujecie naszych piłkarzy?:)
Są talenty ale potrzeba im determinacji i szansy na grę. A co najwazniejsze, autorytetu. Piłkarze kształują swoje umiejętności za dzieciaka a gdy taki mały piłkarz ogląda mecze polaków i widzi jak gramy to pewnie mu się odechciewa kariery.

Ja od 4 lat do dziś kopię piłkę ale już z "braku laku". Po prostu hobby a kiedyś z tym chciałem wiązać przyszłość.
Off zrobiłem...

A jeśli chodzi o trenera, macie swoich faworytów?:)

Odpowiedz
Waldemar Fornalik został wybrany przez Polski Związek Piłki Nożnej nowym selekcjonerem piłkarskiej reprezentacji Polski. Fornalik zastąpił na tym stanowisku Franciszka Smudę, który rozstał się z kadrą po nieudanym dla naszej drużyny EURO 2012.
tak informuje wp.pl :]
  Odpowiedz