Batman Początek:
"Aby władać strachem innych, musisz najpierw posiąść władzę nad własnym."
"By pokonać strach, musisz nim zostać. Musisz przeniknąć w strach drugiego człowieka."
"Człowiek najbardziej boi się tego, czego nie widzi"
"Trening jest niczym. Liczy się wola! Wola działania."
"Dlaczego spadamy, Bruce? Żeby nauczyć się podnosić."
"Nie to, kim jesteś pod spodem, tylko to, co robisz cię określa."
"Nie ma się czego bać, jest tylko strach."
"To świat, którego nigdy nie zrozumiesz. I zawsze będziesz się go bał. Ale nigdy nie zrozumiesz."/"Najbardziej boimy się tego czego nie możemy zrozumieć."
Mroczny Rycerz:
"Jak dobrze wiesz, szaleństwo jest jak grawitacja. Wystarczy lekko pchnąć..." - boskie
"Niektórzy ludzie nie potrzebują żadnej logiki ani pieniędzy. Nie można ich kupić, torturować ani negocjować z nimi. Niektórzy chcą tylko patrzeć, jak świat płonie."
"Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona."
Mroczny Rycerz powstaje:
"Myślisz, że ciemność jest twoim sojusznikiem. Jesteś jedynie przyzwyczajony do niej. Ja się w niej narodziłem. Ona mnie ukształtowała. Nie widziałem światła do czasu, aż stałem się mężczyzną. Do tego momentu tylko mnie oślepiało. Cienie cię zdradziły, ponieważ należą do mnie."
Ta trylogia, to jeden z komercyjnych produkcji, która jest wręcz arcydziełem, bo zawiera świetny obraz poświęcenia, szaleństwa bohaterów oraz obraz niesprawiedliwości tego świata. W dodatku sama historia jest bardzo ciekawa.
Później przytoczę jeszcze mądre cytaty z kilku innych filmów.
Kingsajz:
"Mydłem dobijemy go mydłem!"
Używam gdy gram w jakimś coopie i nie da się kogoś zabić. Wtedy robi się śmiesznie na TSie.
Cytat w drugiej minucie wideo.
Tutaj macie cytaty, które pomogą wam w przesłuchaniu.
Scena na poprawę humoru.
Fujary na tropie:
UWAGA!
Do poszukiwania cytatów polecam wikiquote.org
Szybka i zwykle posiada celne cytaty, których poszukujemy. Ułatwi wam robotę z tym wątkiem.