Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kultowe sceny i cytaty filmowe
"Łubudubu..." czy inne "..kobieta mnie bije" weszły do naszego codziennego życia i komunikowania. Przyznam szczerze, że w najnowszych produkcjach ciężko mi znaleźć coś wyjątkowego. Kopalnią "tekstów" były dla mnie filmy minionej epoki i jeszcze powiedzmy czas do przełomu wieków. Kto nie zna "Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę" czy "Dzień dobry, zastałem Jolkę?" z kontrowersyjnej "Seksmisji" bawiącej mnie nadal od tak długiego czasu. Niejednokrotnie użycie filmowego tekstu pomogło mi rozładować napięta sytuację i nie jestem w tym odosobniona.

Oto moi ulubieńcy :

Miś

*Konie łby pospuszczać. Czy konie mnie słyszą?!
*Właśnie do ciebie dzwonię, gdyż niestety nie mogę z tobą rozmawiać.
*Jak byłem młody, to też byłem Murzynem i grałem w kosza.
*Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

Poszukiwany, Poszukiwana
*Mój mąż? Mój mąż z zawodu jest dyrektorem!
*Ja pracuję nad doniosłym wynalazkiem! Chodzi o potwierdzenie procentu cukru w cukrze w zależności od podziemnego promieniowania na tym terenie.

Seksmisja
*Hej! Nasi tu byli!
*Jutro też wam uciekniemy!
*Ja tu widzę niezły burdel!
*Nas? Bohaterów? Prądem?!
*Żeby chłop nie mógł z gołą babą w windzie...

Kiler

*Co ty myślisz, cwaniaczku?! Że z piątego przykazania możesz sobie zrobić spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością?!
*Mają rozmach, sk******ny.
*Kiler, trzysta dolarów? Och****eś? Co ja sobie za to kupię? Waciki?
*Pytanie pierwsze: zawsze sikasz przez zapięty rozporek?

A jakie są Wasze ulubione sceny i teksty filmowe?
[Obrazek: podpis.jpg]
  Odpowiedz
UWAGA +18

Odpowiedz
Zapraszam do mojego forum Pytamy.y0.pl :)
  Odpowiedz
Wojna domowa:
* Dzień dobry, zbieram suchy chleb dla konia.

[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Ciekawy wątek, Madzior ;) Widzę, że skupiliście się na komediach, ale myślę, że nie obrazicie się za coś bardziej poważnego? Hmm, dobra, to teraz parę cytatów ode mnie, które przyszły mi właśnie na myśl.

Gladiator

My name is Maximus Decimus Meridius, commander of the Armies of the North, General of the Felix Legions and loyal servant to the TRUE emperor, Marcus Aurelius. Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next.

Nazywam się Maximus Decimus Meridius, dowódca wojsk północnych, generał legionów Feliks, lojalny sługa prawdziwego cesarza, Marka Aureliusza. Ojciec zamordowanego syna, mąż zamordowanej żony, których pomszczę w tym życiu lub następnym.

Czas Apokalipsy

Do you smell that? Napalm, son. Nothing else in the world smells like that. I love the smell of napalm in the morning. You know, one time we had a hill bombed for 12 hours. When it was all over, I walked up. We didn't find one of them, not one stinking dink body. But the smell. You know, that gasoline smell. The whole hill smelled like victory.

Czujesz to? To napalm, synu. Nic na świecie tak nie pachnie. Uwielbiam zapach napalmu o poranku. Raz nasi bombardowali jedno wzgórze przez dwanaście godzin. Kiedy było po wszystkim, nie znaleźliśmy ani jednego trupa. Ten zapach: jak zapach benzyny. Całe wzgórze pachniało zwycięstwem.

Shrek

Ogry są jak cebula! Do tego fragmentu Shreka nie mogłem znaleźć filmiku, ale na pewno wszyscy pamiętacie tę sytuacje.

Shrek: Ogry są... mniej więcej jak cebula!
Osioł: Śmierdzą?!
Shrek: Tak... nie!
Osioł: Bo się od nich płacze?
Shrek: Nie!
Osioł: Bo jak się je zostawi na słońcu to robią się brązowe i rosną im włoski?
Shrek: NIE! Warstwy! Cebula ma warstwy! Dociera? Ogry mają warstwy...
Osioł: Aaa... więc ogry mają warstwy...! Wiesz, nie wszyscy lubią cebulę...

...albo ten fragment Haha Miażdży!

Więcej grzechó... tzn cytatów nie pamiętam w tej chwili, ale jak wpadnie mi coś do głowy, z pewnością napiszę :)
  Odpowiedz
(10.02.2013, 18:50)Buhay napisał(a): Ciekawy wątek, Madzior ;) Widzę, że skupiliście się na komediach, ale myślę, że nie obrazicie się za coś bardziej poważnego? Hmm, dobra, to teraz parę cytatów ode mnie, które przyszły mi właśnie na myśl.

Ależ Kubusiu, rozgość się i wcale komediowo być nie musi. Mam nadzieję, że wątek będzie się rozrastał i sama będę czerpała inspirację do nowych filmów. Póki co zamieściłam te, które wypowiadam lub słyszę na co dzień;)
  Odpowiedz
Batman Początek:
"Aby władać strachem innych, musisz najpierw posiąść władzę nad własnym."
"By pokonać strach, musisz nim zostać. Musisz przeniknąć w strach drugiego człowieka."
"Człowiek najbardziej boi się tego, czego nie widzi"
"Trening jest niczym. Liczy się wola! Wola działania."
"Dlaczego spadamy, Bruce? Żeby nauczyć się podnosić."
"Nie to, kim jesteś pod spodem, tylko to, co robisz cię określa."
"Nie ma się czego bać, jest tylko strach."
"To świat, którego nigdy nie zrozumiesz. I zawsze będziesz się go bał. Ale nigdy nie zrozumiesz."/"Najbardziej boimy się tego czego nie możemy zrozumieć."
Mroczny Rycerz:
"Jak dobrze wiesz, szaleństwo jest jak grawitacja. Wystarczy lekko pchnąć..." - boskie
"Niektórzy ludzie nie potrzebują żadnej logiki ani pieniędzy. Nie można ich kupić, torturować ani negocjować z nimi. Niektórzy chcą tylko patrzeć, jak świat płonie."
"Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona."
Mroczny Rycerz powstaje:
"Myślisz, że ciemność jest twoim sojusznikiem. Jesteś jedynie przyzwyczajony do niej. Ja się w niej narodziłem. Ona mnie ukształtowała. Nie widziałem światła do czasu, aż stałem się mężczyzną. Do tego momentu tylko mnie oślepiało. Cienie cię zdradziły, ponieważ należą do mnie."

Ta trylogia, to jeden z komercyjnych produkcji, która jest wręcz arcydziełem, bo zawiera świetny obraz poświęcenia, szaleństwa bohaterów oraz obraz niesprawiedliwości tego świata. W dodatku sama historia jest bardzo ciekawa.

Później przytoczę jeszcze mądre cytaty z kilku innych filmów.

Kingsajz:
"Mydłem dobijemy go mydłem!"
Używam gdy gram w jakimś coopie i nie da się kogoś zabić. Wtedy robi się śmiesznie na TSie.

Cytat w drugiej minucie wideo.

Psy:
Klasyczny i powszechnie stosowany.
Wyp******ać!

Jak się pozbyć celolitu
Ku**a no nie, no po prostu KU**A no nie!
Ten z wulgarnych też lubię i używam od czasu do czasu jak coś mi nie wyjdzie, albo ktoś zrobi z siebie głupka.

Tutaj macie cytaty, które pomogą wam w przesłuchaniu.Haha Scena na poprawę humoru.

Fujary na tropie:

UWAGA!
Do poszukiwania cytatów polecam wikiquote.org

Szybka i zwykle posiada celne cytaty, których poszukujemy. Ułatwi wam robotę z tym wątkiem.
  Odpowiedz
Dziś chyba zostanę przy komediach:
Testosteron

a tą uwielbiam :diabel

Odpowiedz
I tak nikt nie pobije: "Jestem Bond, James Bond"... a reszta to tylko chwilowe przebłyski inteligencji scenarzystów :D
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości