Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Lagi, gdy włączę przeglądarkę
Więc zacznę od tego, że pewnego razu zaczął zacinać komputer. Pomyślałem, że rozwiązać może to Combofix - znany program.
Pomógł, 0 lagów, ale gdy wchodzę w jakąkolwiek przeglądarkę, zaczynają się lagi, myszka się tnie, pisać nie mogę, itp. (Procesy w managerze zadań - zużycie procesora przy włączeniu przeglądarki wynosi 30-80 (zależy kiedy)). Gdy mam normalnie, zużycie jest około 3-10%.
Więc zmieniałem przeglądarki, Mozilla, Google Chrome, IE. Każda zacina cały komputer.
Tylko przeglądarka laguje, gdy włączę steam, skype, gg - 0 lagów, tylko przy przeglądarce.
Nie wiem, o co chodzi. Proszę o Waszą pomoc.
Z góry dzięki.

Hmm, jeszcze sprzęt (nie wiem, co mam napisać, co będzie wam potrzebne :D), dodatkowe info:
- system Win 7
- Nvaid Geforce GT 200
- intel® core™2 Qad CPU Q8400
*pisać, co potrzeba jeszcze
(Sorry, jeśli zły dział - jeśli zły, proszę o przeniesienie. Jeśli był taki temat, to sorry, nie znalazłem).
  Odpowiedz
Ja bym kompa jakimś antywirusem przeskanował, jak nie pomoże przywróć komputer do wcześniejszego stanu korzystając z narzędzia przywracanie systemu. Powinno zadziałać.
  Odpowiedz
Próbowałem wcześniej I ANTYWIRUS avast+ combofix. Cofnąłem system też. Nic
  Odpowiedz
Może masz bad sectory na dysku lub beznadziejne wtyczki. Odinstaluj wszystkie w przeglądarkach. Spróbuj też zaplanować skanowanie partycji systemowej. Prawym na dysk, właściwości, narzędzia, sprawdź i zaznacz oba warianty, rozpocznij, zaplanuj i uruchom ponownie komputer. Zaczekaj aż zeskanuje do końca. Może być tak, że przeglądarka korzysta z uszkodzonych sektorów na dysku.

Spróbuj też odinstalować antywirusa, one lubią zawieszać przeglądarki.
  Odpowiedz
No właśnie nie wiem.
Więc tak odinstalować avasta, bo często pobieram.
A, tą 2 część co mówisz to nie zrozumiałem / Prawym na dysk ? jaki dysk? sry nie wiem.
A z tym odinstalowaniem zaraz to przetestuje
  Odpowiedz
Problemem mogą być także przestarzałe wtyczki. Wejdź w Komputer -> Odinstaluj lub zmień program i odinstaluj
Adobe Flash Player oraz Java, a następnie pobierz nowe wersje i zainstaluj ponownie.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości