Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Laptop asus a3h enter password?
Ja go dam znajomemu informatykowi mówił mi teraz, że złamie to hasło on pracuję w policji więc da radę programuje itp. Jeżeli chodzi o papiery to nawet gdyby to nie miałbym ich skąd wziąć. Temat do zamknięcia.
No to masz problem, w komputerze PC wystarczyło by przełączyć zworki CMOS i zresetować
BIOS w laptopach jest już znacznie gorzej. W laptopach nie ma zworek, nie ma również
wyjmowanych bateryjek Biosu. Zazwyczaj takie przypadki wiążą się z odlutowaniem kości
Bios i wlutowaniem nowej wraz z programowaniem jej. Istnieją programy które potrafią
zresetować BIOS ale często nie działają z większością laptopów albo nie można przewidzieć
skutków takich operacji.

Jeśli kupiłeś ten laptop napisz do sprzedawcy o hasło, bądź o odblokowanie lub zwrot gotówki.
Oczywiście są też sposoby łamania Biosu lecz nie mam potwierdzenia że laptop nie jest kradziony
a piratom i złodziejom nie pomagam (nie bierz tego do siebie).
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Laptop dostałem od cioci. Miał go kuzyn lecz on wszystkich haseł zapomniał a dał mi go uszkodzonego, ale go zrobiłem, hasła do kont na laptopie złamałem. Mam możliwość wyjęcia baterii bo sprawdzałem mam laptop starszego typu.
(20.10.2012, 18:22)pandokti napisał(a): (...)Mam możliwość wyjęcia baterii bo sprawdzałem mam laptop starszego typu.

Możesz spróbować wyjąć baterie i włożyć ją po około godzinie. Jest szansa
że zresetuje BIOS jednak nie koniecznie musi zresetować hasło - jednak
spróbować nie zaszkodzi.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Hasła nie zresetuje ponieważ hasło jest zapisane w kości biosowej a nie w zasilania. To tak jak np byśmy odłączyli dysk Twardy od kompa i po godzinie włożyli też hasła nie usunie systemowego to taki przypadek mamy z biosem.
Hasła nie zresetujesz jednak jest nikła szansa na to aby hasło się wyłączyło
nie zresetowało dlatego napisałem abyś spróbował.
Spróbuje wyjmę baterię na noc rano włożę i włączę bootowanie i usunę hasło jeśli pomoże wyjęcie baterii. Mam płytkę z programem który od razu usuwa hasło jeśli się pc lub laptop odpali przez tą płytkę, ale nie mam opcji bootowania włączonej dlatego, żeby się chociaż wyłączyło to hasło rano dam znać czy zadziałało.