Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
01.12.2011, 22:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2011, 22:44 przez adam-as.)
Witam,
nie wiem czy to dobre miejsce na ten temat, ale dziś wracając z pracy zauważyłem
na niebie pełno unoszących się świecących punktów.
Dziwne to zjawisko ponieważ było tego setki, latało to dość nieregularnie
co wskazuje na to, że to na pewno nie samoloty.
To coś jakby latające lampiony. Leciało to takim falistym lotem.
Wiecie co to może być?
Mowa o Wrocławiu - obserwacja w dzielnicy Karłowice.
Wiecie coś na ten temat?
02.12.2011, 01:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2011, 01:41 przez adam-as.)
Sebastian napisał(a):Słyszałem kiedyś, że czasami puszcza się właśnie takie lampiony na ślubach ale mogę się mylić.
Ja też o tym słyszałem, ale tego było mnóstwo i leciało dobre pół godziny w dodatku dość daleko i wszystkie w tym samym
kierunku. Szukałem nawet w Internecie jakiś informacji, ale kiepsko to wygląda.
Cholera nie mam na tyle dobrego aparatu, żeby to sfilmować.
Próbowałem telefonem, ale guzik widać
W maju br. podobne zjawisko zaobserwowało kilka osób na ul. Traugutta
W czerwcu br. podobne obiekty były widziane w okolicy Różanki i Karłowic
W lipcu br. obiekty były widziane nad Krzykami
Z tego co opisują świadkowie tamtych obserwacji wynika że widzieli dokładnie to co Ty i z wszystkich opisów wynika że są to lampiony.
Ich ilość oraz zachowanie świadczy o tym że są to lampiony puszczane z różnych okazji, zachowanie jest zależne od kierunku i siły wiatru dlatego mogą zachowywać się zupełnie różnie, jedne będą się poruszały bardzo powoli inne bardzo szybko.
Takie lampiony (w zależności od wielkości) są w stanie unieść się nawet powyżej linii chmur przez co ludzie często biorą je za ufo.
Kurde ludzie to było 300m od mojego domu! Dlaczego ja nic o tym nie wiedziałem?
Szkoda
Na filmie wyglądało to bardzo magicznie i nastrojowo. Super.
Ciekaw jestem tylko kto posprzątał później te lampiony, bo jak się domyślam kiedyś spadły na ziemię.
Ktoś miał na to pozwolenie?
Kto był konkretnie organizatorem?
Co miała symbolizować ta akcja?