Myślę, że jest to dobra zmiana, bo w końcu na chomiku można pobrać wartościowe i legalne pliki.
Legalne udostępnianie plików z prawami autorskimi na chomikuj
|
Od jakiegoś czasu niektórzy wydawcy współpracują z chomikuj.pl. Można legalnie zamieszczać pliki objęte prawami autorskimi takiego wydawcy, z tymże pobierający będzie musiał zapłacić dodatkowo transferem. Przykładowo za plik ważący 100MB zabierze XGB opłaty + 100MB wagi pliku.
Myślę, że jest to dobra zmiana, bo w końcu na chomiku można pobrać wartościowe i legalne pliki. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
16.05.2017, 20:23
Tylko pytanie kto normalny jeszcze ściąga z chomikuj? Nawet Google nie chce już stamtąd nic wyświetlać.
08.09.2017, 12:13
Witam,
to będzie mój pierwszy wpis ... sory Panie admin ale to normalne na tym forum że ktoś z reputacją admina ciska bezwartościowymi uwagami i to w dodatku totalnie mijającymi się z prawdą? lol no żenada. Pozdrawiam ps. i żeby nie było, nie bronie chomika i mam to gdzieś. ale czasem go używam i nazywanie mnie z tego powodu nienormalnym to delikatnie mówiąc lekka nieścisłość. polecam roztropniej dobierać słownictwo.
08.09.2017, 12:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2017, 12:34 przez Swordancer.)
Doskonale zdajesz sobie sprawę, że nie to miałem na myśli i nie nazywam nikogo pośrednio, ani bezpośrednio nienormalnym, ale miałeś ochotę najwyraźniej rozpocząć bezsensowną dyskusję
Czy ta uwaga jest bezwartościowa? Biorąc pod uwagę staż naszych użytkowników na chomikuj i ich opinie, które niejednokrotnie już tu wyrażali, moja powyższa opinia jest jak najbardziej trafna i tylko to chciałem podkreślić. Chomikuj to obecnie syf i nic już tego nie naprawi. Chcesz konkretów? Brak kopiii zapasowych plików na serwerach, znikające pliki, kiepska, naprawdę fatalna obsługa, mam na myśli administrację. Do tego większa część plików jest blokowana, a sama obsługa serwisu jak na czasy współczesne zacofana. Mało tego, już nie raz wytykano tutaj błędy krytyczne bezpieczeństwa na tej stronie, a i konkretnych plików też już się tam znaleźć nie da, bo co wpis w Google to pusty katalog bez pliku. Coś pominąłem?
no nie pominąłeś
fakt to śmietnik ... ale przydatny !! faktem jest że jak ktoś nie ogrania gooogla to po wejściu na chomika będzie miał problemy oki sorki i Pozdrawiam
08.09.2017, 14:26
Chomikuj już nie jest tym, czym było 5 lat temu, ale nadal korzystam z tego serwisu. Jak się dobrze poszuka, to można pobrać różne filmy / seriale itd, które ciężko znaleźć gdzieś indziej, a nawet jeśli są to z chomika zazwyczaj pobieranie idzie szybciej oraz nie ma zalewu reklam, jak to często bywa na innych portalach z pobieraniem filmów. Są jeszcze pozostałości sprzed kilku lat w postaci dobrze posegregowanych folderów i opisów filmów.
Drugim zastosowaniem chomika, z którego korzystam to szybkie przerzucanie plików z komputera na telefon.
08.09.2017, 15:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2017, 15:53 przez Swordancer.)
Dotyczy to wyłącznie materiałów polskich, w sieci P2P jest wszystko poza polskimi i niektórymi dokumentami i książkami, które jeszcze da się znaleźć na chomiku, a trudniej w p2p, to tyle. Mimo wszystko popularność torrent nadal jest ogromna, a chomikuj stacza się coraz bardziej i efektem tego jest tępienie piractwa na pirackim serwisie.
|