Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Lista top presel pages
Hej, potrzebuję dodać kilka artykułów do precli. Zależy mi jednak, aby były to sprawdzone
i mocne precle z PR=4 i więcej, a nie jakieś tam śmietniska.
Czy ktoś z Was mógłby mi w tym pomóc? Może wśród Was jest jakiś spec od
pozycjonowania i dysponuje jakąś listą?
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
  Odpowiedz
Myślisz że ktoś odda Ci za darmo swoją listę precli które są wartościowe i nie są zbanowane przez google ??
Szanujący się pozycjoner nigdy nie podzieli się z Tobą swoją listą precli, możesz jedynie dostać jakieś śmieci i zbanowane precle od pseudo pozycjonera lub od kogoś kto znajdzie listę w google.
Wiem o czym piszę bo zajmuję się pozycjonowaniem od kilku lat i wiem jak trudno zdobyć wartościowe precle, dlatego odradzam Ci korzystanie z ogólnodostępnych precli bo one w większości są nic nie warte.
  Odpowiedz
tonyviroos napisał(a):Myślisz że ktoś odda Ci za darmo swoją listę precli

Nie nie myślę, ale liczę na to, że ktoś wskaże chociaż kilka.
I tak o przyjęciu artykułów decydują moderatorzy precli więc nie wiem w czym problem.
Dobre katalogi są przecież oficjalne jak np dmoz i jakoś nikt nie robi z tego tajemnicy.

Ja myślę, że grubo przesadzasz. To tak jakbym skrywała przed tobą tajemnice że
istnieją takie strony jak arteli.pl

Uważam Tony że robisz z igły widły. To nie są żadne tajemnice.
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
  Odpowiedz
Skoro to nie są tajemnice to czemu prosisz o udostępnienie takich stron ??
Widzę że wygooglałaś sobie trochę na temat pozycjonowania i wydaje Ci się, że jesteś wszechwiedząca.
Nie masz pojęcia na czym polega efektywne pozycjonowanie i nikt Ci tego nie powie bo za to ludzie kasują grube pieniądze, to co można w google znaleźć tak na prawdę jest dla amatorów pozycjonowania.
Nikt kto utrzymuje się z pozycjonowania nie zdradzi Ci swoich sposobów i swoich najlepszych metod, a dmoz właśnie przez amatorów uważany jest jako coś wielkiego, efekt z dmoz jest żaden więc ja żadnej strony nie dodałem do niego bo nie ma to sensu (właśnie dlatego że wszyscy tam się pchają dmoz jest teraz G wart)
  Odpowiedz
Na sam początek zajrzyj chociaż na PiO...
Link usunięto.

Dział poświęcony preclom, można znaleźć kilka porządnych serwisów, ale tak jak mówił tony~, dobry precel to zazwyczaj prywatny precel...
  Odpowiedz