Nie chwaląc się, jestem bardzo dobrym matematykiem,
Ale to bardzo mi się spodobało, i dużo czasu nie zajęło ;]
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Matematyczna zagadka dla ambitnych
|
17.08.2012, 20:04
Widziałem to już jakiś czas temu.
Nie chwaląc się, jestem bardzo dobrym matematykiem, Ale to bardzo mi się spodobało, i dużo czasu nie zajęło ;] Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
18.08.2012, 16:18
Powiem szczerze, jestem słabym matematykiem,ale zagadka jest banalna, w pół minuty to rozwiązałem jak nie mniej
To jeśli jesteście tacy mądrzy to w jaki sposób to rozwiązaliście?
27.08.2012, 15:42
Zagadka może i prosta(ja ją rozwiązałem w mniej niż minutę), ale opiera się bardziej na logice niż na wiedzy. Dlatego jest to zagadka iq.
01.12.2014, 13:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2014, 19:13 przez Swordancer.)
Proste, trzeba sprawdzić kilka kombinacji działań na tych liczbach i rozwiązanie gotowe. Zajęło mi dosłownie chwilę.
19.03.2017, 22:35
Odkopuję. Kto z Was rozwiązał?
19.03.2017, 23:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.03.2017, 08:31 przez Nieśmiertelny.)
Szczerze mówiąc jakieś 30s myślenia. Rozwiązanie gotowe.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
21.03.2017, 13:08
Kiedyś, ponad rok temu zacząłem robić stronę z zagadkami http://zagadki.inik.pl, jednak zabrakło mi czasu na prowadzenie strony. Zagadki robiłem na potrzeby pewnego forum, dlatego występują w nich pewne postacie.
Zagadki powstały na podstawie innych zagadek, ktoś to dobrze w tym temacie napisał, zagadki trzeba tak zrobić by Google nie pomogło. Mam wszystkie polskie wydania książek Raymonda Smullyana, więc może coś, kiedyś ruszę z zagadkami na stronie, ale już do innej formy będę je przerabiał. Mam też kilka jego anglojęzycznych książek z zagadkami, których nie ma w polskim przekładzie, więc materiałów na stronę mam sporo. |