Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mlais MX Base
Tym razem postanowiłem kupić sobie telefon. Przeszukałem pół internetu również na zagranicznych portalach. Owocem moich działań jest Mlais MX Base, którego w niedługim czasie zamierzam nabyć. Prosiłbym Was o podanie sensownych argumentów czemu miałbym tego nie robić.

Mlais MX Base

Cena: 500 zł (czyt. resztę za nim sę wypowiesz ;) )

5.0inch screen: 5.0inch IPS OGS capacitive screen, 1280x720 pixels.
4300mAh battery: super large 4300mAh, makes MX base like an energy beast.
Quick charge: with the large battery, offer you replenish energy very fast.
Android 5.1: Lollipop sweet upgrade, the most stable version ever. 2GB RAM + 16GB ROM
MTK6735: 64bit Quad Core processor MTK6735, 1.3GHz GPU:Mali-T760
Dual Cameras: 5.0MP front camera, 8.0MP back camera with flashlight and auto focus.
Accurate GPS: again unipolar separate GPS antenna for a more accurate positioning.
Smart home control: with infrared sensor, smart control TV and air conditioning easily.
Networking: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3GWCDMA 850/900/1900/2100MHz, 4G: FDD LTE: 800/1800/2100/2600MHz

Czyli w skrócie:
- w miarę dobry procek
- 2GB RAM (na tym mi bardzo zależy) + 16 GB ROM
- słaby aparat, podchodzący pod średni... ( na tym to prawie w ogóle mi nie zależy)
- 4g lte
- kosmiczna bateria
- ekran hd
- Android 5.1
- ma podczerwień (niepotrzebne, ale się przyda)
- wygląda dosyć standardowo,trochę ,,gruby" (to kompletnie mnie nie obchodzi)

Szukałem o nim opinii, oglądałem unboxy itd.

Wady:
- słabe mikro i głośnik ( recenzja )
- nagrzewa się podczas korzystania z gps o.O ( recenzja )
- nie ma w Polsce nikogo kto by to sprowadzał, serwisu
- kupno tylko internet

Zalety:
- dobre podzespoły
- CENA 500zł Takie telefony (podzespoły) znanych marek chodzą nawet po 2 tys.

... i generalnie wszyscy go polecają również polacy.

Co myślicie?
Niedostępny
  Odpowiedz
Jeżeli zależy ci głównie na tym co jest w środku, to bierz go w ciemno.

Jeżeli jednak chcesz mieć dobrą prezentacje zewnętrzną, czyli wygodny dla palca ekran dotykowy, solidną obudową i głośniejszy dźwięk to weź lepiej jakiegoś Samsunga / LG do 500zł. Telefony pokroju tanich marek (jak już zobaczyłem po zdjęciu) mają dość słaby ekran dotykowy, na którym "nie ślizga" się tak dobrze palec jak choćby w Samsungach. Dochodzi też problem z serwisem i wsparciem producenta.

Podsumowując... Dobre podzespoły włożone do niskiej klasy obudowy niepewnego producenta - jak nie razi cię tani wygląd i słaby dotyk, a zależy ci głównie na mocy to moim zdaniem telefon się sprawdzi.

Odpowiedz
A jak Ty sugerujesz ;)
Niedostępny
  Odpowiedz
Ja osobiście nie traktuje telefonu jako sprzęt do grania, do tego mam tableta (może też nie jest mocny, ale wystarcza). Obecnie telefon mam Samsunga kupiony jakiś czas temu za ok. 450zł i jestem zadowolony. Gierki to mam na nim te mało wymagające, typu Flappy Bird, Crossy Road itp. Dla mnie telefon to przede wszystkim telefon + aplikacje, a w tym ten Samsung sprawdza się dobrze oraz ekran jest bardzo wygodny dla palca.

Po twojej wypowiedzi jednak zauważyłem, że zależy ci na mocnych parametrach, więc na twoim miejscu pokusiłbym się o tego Mlais'a ;)
Ale masz wybór
Dobre parametry i słaba obudowa lub Dobra obudowa i słabe parametry. Można też wybrać złoty środek, wtedy polecam jakiegoś LG w granicach 500zł.

Odpowiedz
Ten telefon mam mieć mocne parametry, ale nie będę na nim grać. Po prostu potrzebny mi telefon, który nie będzie się ciąć za jak najlepszą cenę ;)
Niedostępny
  Odpowiedz
Jak ma nie lagować to Lumia 640 może być dobrym, markowym wyborem, tylko że to jest Windows Phone i nie wiem, czy ci będzie pasować...

A jak ma być Android to myślę, że warto zaryzykować i wziąć tego Mlais'a. W tej cenie takich parametrów nie znajdziesz.

Odpowiedz
Coś z tym jest nie tak. Czemu można bezkarnie dawać takie oferty na allegro?
http://allegro.pl/galax-note-4-5-5-n9100...38481.html

Cytat:Pozwoli Ci on również cieszyć się najpopularniejszymi grami jak Angry Birds i nie tylko, dzięki doskonałemu dwurdzeniowemu processorowi Spreadtrum Cortex A7 MTK6572 1,0 GHz! - No nwm czy to Angry Birds pójdzie Padłem

+++

Aparat jest szybki i ma siec 3G-od teraz surfowanie po sieci i filmiki bez cięć i lagowań ! - whaat? :O

+++

PREZENTOWANY MODEL WYDAJNOŚCIĄ I OBSŁUGĄ DORÓWNUJE A NAWET PRZEWYŻSZA ZNANE NAM SMARTFONY Z GÓRNYCH PÓŁEK,A JEDNOCZEŚNIE JEST OD NICH 3-4 RAZY TAŃSZY !!! DLACZEGO ?! - Padłem

+++

Odpowiadajac na pytania klientów informujemy że nie jest to Samsung Galaxy Note 3, a smartfon wyprodukowany w Chinach -na podobnych podzespołach i oprogramowaniu.
Padłem nie da się tego jakoś zgłosić - nawet tytuł tej oferty brzmi ,,GALAX NOTE 4"

Naczytałem się o wadach tego Mlaisa ;) do tego stopnia, że zmieniłem obiekt zainteresowania. Czas na:
http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-pr...96534.html

5,5-calowy ekran o rozdzielczości FullHD (1920 x 1080 pikseli); (fullhd)
8-rdzeniowy procesor Helio X10 o taktowaniu 2,2 GHZ (OMG, genialny procek :3)
2 GB pamięci RAM; (super)
32 GB pamięci wbudowanej;
13-megapikselowy aparat główny produkcji Samsunga; (dobrze)
5 Mpix aparat przedni;
łączność 4G LTE; (super)
Dual SIM;
wymienna bateria o pojemności 3020 mAh;
Android 5.0.2 Lollipop oraz nakładka MIUI v7. (Ta nakłada :< ale i tak se wgram coś innego)
wersja PRIME posiada 32 GB ROM oraz wyżej taktowany CPU względem wersji podstawowej

Ogólnie telefon kosztuje ok. 1000 ale za to mam gwarancję, serwis w Polsce, lepsze parametry... no i lepiej się prezentuje. Więcej na telefon nie wydam.
Niedostępny
  Odpowiedz
Cytat: Chiński i angielski jako domyślny
Uważaj, bo połowa androida będzie w nim po chińsku Padłem

Edit: Gwarancja 12 miesięcy - trochę mało... Przy cenie zbliżającej się do 1000zł moim zdaniem lepiej kupić jakiś markowy telefon, bo chińskie nonamy często po czasie stają się wadliwe, a gwarancja krótka...

Odpowiedz
Robo chyba styknie ta gwarancja. Jak wytrzyma tyle czasu to wytrzyma wszystko ;) i tak to będzie rekord ze wszystkich, które miałem. (Oprócz niezawodnej nokii)
Niedostępny
  Odpowiedz
(28.10.2015, 23:00)Robotox napisał(a): chińskie nonamy często po czasie stają się wadliwe, a gwarancja krótka...
Oj polemizowałabym. Mój kumpel regularnie lata na szkolenia firmowe do Chin, przytargał sobie stamtąd jakiś dziwny telefon, ma go 3 rok a bateria trzyma mu do tygodnia. Mimo, że parametry ma zbliżone do galaxy sII i ekran z gorilla glass. :P No ale nie jest to imitacja jakiejś znanej firmy. Po prostu trzeba dobrze trafić, ale fakt- przez neta raczej nie kupowałabym telefonu, którego nawet nie "pomacasz" a widzisz jedynie na zdjęciu. I zgadzam się w 100% co do kwestii gwarancji. :)

A co w temacie... jeżeli ma dobre opinie, to bierz tego Mlais'a. nie kombinuj z jakimiś chińskimi podróbami. :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości