Ostatnim czasem moim hobby stało się sterowanie zdalnymi modelami helikopterów i samolotów. Na początek zakupiłem sobie mały model helikoptera, który jest praktycznie niezniszczalny. Nauczyłem się nim latać i następnie zakupiłem większy model, taki już z "prawdziwego zdarzenia". Tutaj było trochę ciężej, bo miał problemy ze sterownością podczas wiatru, ale to dlatego, że to była już wczesna jesień, więc dosyć mocno wiało. Później zabrałem się za zakupiony samolot - cessnę 480. Niestety tutaj pojawił się problem przy starcie - mimo praktycznego braku wiatru nie mogłem samolotem wystartować. Za każdym podejściem schodził mi z trasy startowej, aż wreszcie za którymś razem podjąłem odważniejszą decyzję i postanowiłem go podnieść. On się uniósł, obrócił i walnął dziobem prosto w beton (jeszcze "pas startowy") i rozwaliła mu się cała przednia część silniczka. Do tej pory jeszcze go nie naprawiłem, ale i tak boje się nim znowu startować. Może wy macie jakieś doświadczenie z samolotami? Sterowaliście kiedyś jakimś zdalnym modelem samolotu?
Modele samolotów i helikopterów
|
Witajcie!
Ostatnim czasem moim hobby stało się sterowanie zdalnymi modelami helikopterów i samolotów. Na początek zakupiłem sobie mały model helikoptera, który jest praktycznie niezniszczalny. Nauczyłem się nim latać i następnie zakupiłem większy model, taki już z "prawdziwego zdarzenia". Tutaj było trochę ciężej, bo miał problemy ze sterownością podczas wiatru, ale to dlatego, że to była już wczesna jesień, więc dosyć mocno wiało. Później zabrałem się za zakupiony samolot - cessnę 480. Niestety tutaj pojawił się problem przy starcie - mimo praktycznego braku wiatru nie mogłem samolotem wystartować. Za każdym podejściem schodził mi z trasy startowej, aż wreszcie za którymś razem podjąłem odważniejszą decyzję i postanowiłem go podnieść. On się uniósł, obrócił i walnął dziobem prosto w beton (jeszcze "pas startowy") i rozwaliła mu się cała przednia część silniczka. Do tej pory jeszcze go nie naprawiłem, ale i tak boje się nim znowu startować. Może wy macie jakieś doświadczenie z samolotami? Sterowaliście kiedyś jakimś zdalnym modelem samolotu? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości