Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

NOD wykrywa zagrożenie
Od paru dni mój antywirus NOD bezustannie powiadamia mnie o zagrożeniu.
Poniżej daję screena z dziennika i w spoilerach treść komunikatów jakie się się na przemian powtarzają.
[Obrazek: nod-1371826540.jpg]

2013-06-19 13:14:28 Ochrona systemu plików w czasie rzeczywistym plik C:\Users\R*****\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\97HVAZ54\wssetup[1].exe Win32/SweetIM.E potencjalnie niepożądana aplikacja nie można wyleczyć Zdarzenie wystąpiło podczas modyfikowania pliku.

2013-06-19 12:14:21 Ochrona protokołu HTTP plik http://download.sweetpacks.com/simsdm/up...ssetup.exe Win32/SweetIM.E potencjalnie niepożądana aplikacja nie można wyleczyć Wykryto zagrożenie podczas uzyskiwania dostępu do stron internetowych przez aplikację: C:\Program Files (x86)\SweetIM\Communicator\SweetPacksUpdateManager.exe.

2013-06-20 19:27:00 Skaner przy uruchamianiu plik Pamięć operacyjna » C:\Program Files (x86)\SweetIM\Communicator\SweetPacksUpdateManager.exe odmiana zagrożenia Win32/SweetIM.F potencjalnie niepożądana aplikacja nie można wyleczyć
Oświeci mnie ktoś co to jest i jak temu zaradzić?
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Z tego co widać, że to jakiś program o nazwie SweetPacks jest zagrożeniem. Czasami instaluje się razem z jakimiś grami,musisz go usunąć i będzie po problemie. Najlepiej usuń go jakimś programem np: smarty uninstaller.
  Odpowiedz