Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
29.06.2011, 14:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2011, 14:38 przez Saibo.)
Na jakich chomikach się reklamować? -
pytanie wydaje się bardzo proste,
ale odpowiedź nie zawsze i nie dla każdego jest łatwa.
Wiele chomików jest tej świadomości,
że wystarczy wkleić 50-100 reklam w CHR i czekać na nawałnicę odwiedzin. Otóż NIE! Nic bardziej mylnego. A dlaczego nie? - a to dlatego, że reklamując się na chomikach
bez wysokiej frekwencji nie zyskujemy praktycznie nic. Marnujemy jedynie czas.
Moja rada:
Aby oszczędzić czas i podnieść wyniki swojej reklamy w CHR polecam reklamować się na znanych chomikach z wysoką frekwencją odwiedzin.
Dodatkowo wybierajcie konta Maniac. Konta Explorer oferują już niższe wyniki.
Odradzam spamowanie na PW chomika. Ja osobiście mam ponad 150 chomikowego spamu i żadnej z tych wiadomości nie przeczytałem widząc sam początek wiadomości w skrzynce odbiorczej.
Owszem wszystko się zgadza,Jest tylko jeden problem z reklamami u popularnych chomików,mianowicie taki że te reklamy szybko znikają w natłoku reklamujących.Reklamy bardzo szybko przesuwają się do góry i szybko znikają,a rzadko się zdarza by wchodzący na chomika przeszukiwali te starsze reklamy.Ja od pewnego czasu stosuję inny sposób,otóż odwiedzam i zostawiam reklamy u ostatnio widzianych właścicieli.Wchodzę na stronę główną i otwieram około 30 zakładek(według sposobu opisanego na naszym forum) i tam się reklamuję.Pozytywne efekty łatwo zauważyć i to bardzo szybko,te chomiki są aktualnie obecne i większość zauważy naszą reklamę.Drugi pozytyw jest taki, że dużo z tych chomików wchodzi tylko po to aby coś pobrać wzrasta więc ilość pobrań.I jeszcze jeden sposób według mnie chyba najlepszy choć nie można go stosować jako jedyny,ale raczej jako uzupełnienie.Umieszczanie w menu głównym jako polecane chomiki,wiele chomików ma takie miejsce i wymienia się banerkami na stałe.No i oczywiście licytacje miejsc vip,to kolejny sposób dobrej reklamy.Pozdrawiam.
29.06.2011, 14:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2011, 14:52 przez skrzypas.)
Ja mam konto Maniac i jak jeden z niewielu wyłączyłem Chomikowe Rozmowy.
U mnie się nie zareklamujesz chyba że mnie poprosisz na PW.
Wyłączyłem CHR gdyż natłok nielegalnych gigantycznych reklam spowalnia wczytywanie się mojej strony głównej.
Osoby które posiadają łącza kilkumegabitowe nie mają z tym problemu ale ja z łączem poniżej jednego mega problem już mam.
Zatem nie wszyscy Maniacy tolerują reklamy a zwłaszcza te duże zawierające ciężkie obrazy w formacie PNG.
Najgorsze jest to że te reklamy wczytują się jako wszystkie na raz co znacznie spowalnia działanie łącza internetowego.
Moja rada: Wstawiajcie malutkie reklamy. Często na małej powierzchni można zmieścić więcej przyciągającej treści niż na duuużo większej. Po za tym wklejając w CHR małą reklamę masz pewność że wczyta się ona dużo wcześniej niż duża reklama zatem możesz szybciej i wcześniej reklamować swoje konto.
30.06.2011, 21:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.07.2011, 19:27 przez Baron.)
tutaj najlepiej sie reklamowac jeszcze mozna na allegro reklame sobie kupic na jakas popularna strone ceny nie sa wysokie no i pozycjonowanie strony polecam