Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
22.06.2015, 15:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2015, 23:54 przez Swordancer.)
Czy administracja chomikuj.pl składa się z robotów czy z debili?!
__
Ktoś wpadł na pomysł aby stworzyć portal (kolejną sms - subskrypcje czylisharehosting.pl), który zarabia na użytkownikach chomikuj. Zasada działania jest bardzo prosta. Tysiąc chomików kopiuje od jednego plik rar, który rzekomo zawiera premierowy film, a tak na prawdę zawiera to:
Gdyby nie to, że ten użytkownik napisał do mnie na priv. (reklamę jego fake pliku) to pewnie w ogóle bym się tym nie przejmował jednak...
Wysłałem do administracji uprzejmą prośbę o bana za naruszenie regulaminu, wysłałem screeny w wiadomości.
Po dniu niejaki Pan Adam T. prosi mnie o screeny i twierdzi, że nie znalazł w tym nic podejrzanego.
Cóż... Tacy są ludzie, moim zdaniem to łamie regulamin, ponieważ jest to zarabianie i pokazywanie publicznie hasła, jednakże te rzeczy są na zewnętrznym portalu, więc chomikuj to olewa. Ciekawe, czy naprawdę tam się znajduje film, bo jak by był, to i tak podlega prawom autorskim i jest do zdjęcia. Patrzą jednak, że jest tam kolejne archiwum możemy się spodziewać kolejnego linku i tak bez końca...
Z chomikuj nie warto pobierać spakowanych plików, ponieważ nigdy nie wiadomo, co w nich zastaniemy.
Co ty nie powiesz? Ja już o tym dawno wiedziałem. Sam dostałem na PW "ostrzeżenie" przed nim. Na chomikuj jest pełno takich plików... Poszukaj dokładnie. Osobiście mam wywalone totalnie. Szkoda tylko mi osób który wydały transfer.
22.06.2015, 23:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2015, 23:57 przez Swordancer.)
Ewidentny sposób na zarabianie, dość typowy, a problemem przygłupiej administracji jest to, że do odpisywania na teksty użytkowników często zatrudnia się zwykłych studentów, w dodatku kompletnie nieogarniętych w temacie. Oni nie potrafią nawet zdania czasami skleić sensownego. Niestety tak jest jak się dostaje dziennie 10000 wiadomości na łebka i wszędzie trzeba odpisać... W dodatku z pensji pewnie ledwo starcza na jedzenie.
Zakładając, że jakikolwiek plik jest na tym hostingu. Dla mnie to takie portale wyślij sms - ściągnij plik to oszustwa. Im chodzi o to, aby ściągnąć kasę z smsa, a żadnego pliku nie dostaniecie, co najwyżej reklamy na wasz telefon. Namnożyło się na chomikuj takich linków http://chomikuj.pl/dmotoco/zofia+nalkows...069060.pdf całych chomików pełnych tego badziewia. Olewam je zwykle, ale widzę znaleźli się durnie, którzy chomikują od nich pliki ! Chyba trzeba będzie je pozgłaszać.
Jak jest podgląd to jeszcze pół biedy, bo można plik sprawdzić. Jeżeli jest jednak spakowany beszczelnie w zip, to trzeba zgłaszać, bo to jest zwykłe oszustwo.
Co do portali typu pobierz za sms, to można kupić sobie najtańszą kartę sim i ją zapchać takimi portalami. Pliki pobierzemy, a z karty i tak kasy nie zabiorą, bo nic na niej nie będzie.