Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nagrywanie
Music 
Od jakiegoś czasu przymierzam się do nagrywania oraz prowadzenia czegoś w rodzaju vlogów. Jeszcze nie jestem ukierunkowany na konkretny typ. Będzie to albo działalność tylko bzująca na audio (kupuję taki w miarę dobry mikrofon) albo połączona z video. Mam słaba kamerkę w jakości max. 720p, dlatego ogolnie dopiero muszę zobaczyć jak będzie z jakością.

Pytań mam wiele, ale po prostu na początek zapytam ogólnie. Czy ktoś z Was się na tym zna? Ma jakieś pro-tipy dla początkującego? Gdzie nagrywać? Iść w kierunku audycji? Podcastów? Vlogów? Youtube, radia internetowe czy znacie może jakieś inne serwisy godne polecenia?
  Odpowiedz
Niektóre dobre vlogi na Youtube są popularne i przynoszą autorom zyski. Na sam początek możesz nagrywać u siebie w pokoju, jeśli nie będziesz miał w nim syfu. Oczywiście ważna jest tematyka oraz to w jaki sposób się ją przedstawia. Jeśli chodzi o samą kamerę i jakość filmów, to rozdzielczość powinna wynosić te 1080p, warto też mieć dobre oświetlenie. Ogarnij sobie jakiś program do montażu filmów i rób swoje materiały tak, aby były zwięzłe, treściwe i nie za długie, bez zbędnego gadania.
  Odpowiedz
Przygarnę wszelkie info dotyczące nagrywania audio/video. Jaki sprzęt, programy, wszystko. Jeśli macie namiary na ludzi, którzy się tym interesują, również będę wdzięczny za informacje.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Dzięki za info. Na razie przymierzam się do zakupy Samsona C01U ;)
  Odpowiedz
No i w końcu dotarł do mnie mój Samson C01U. Wykonany jest na prawdę przyzwoicie. W komplecie dostałem niewielki statyw oraz okablowanie. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Przetestowałem już go i wypada bardzo dobrze. Myślę, że w tym przedziale cenowym jest bezkonkurencyjny i śmiało mogę go polecić. Dla początkującej osoby idealny. :)

Jedyny minus to taki, że mogą wystąpić trudności z zakupem, towar na polskim rynku szybko się rozchodzi.

Jeśli chodzi o programy, testuję różne. Niedługo pojawią się myślę pierwsze efekty tych "testów" ;)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości