Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Najdroższy Film Europy - Klaun - 2005
[Obrazek: jfv8ofgxw8lzzlx.jpg]

"Klaun" to najdroższy wyprodukowany w Europie film akcji. Minęły cztery lata odkąd Max Zander (Sven Martinek) zrezygnował z walki przeciwko złu. Pracował wtedy jako tajny agent - Klaun. Jednak kiedy podczas jednej z misji ginie jego dziewczyna, Max decyduje się na zmianę zawodu. Rozpoczyna pracę jako ochroniarz. Ciągle jednak myśli o tym, jak schwytać mordercę Claudii. Gdy jej siostra Leah (Eva Habermann) wpada w ręce kryminalisty Zorbeka (Gotz Otto) Max decyduje się, że wkroczy do akcji. Wraz ze swoim starym kumplem Dobbsem (Thomas Anzenhofer) chcą uratować Leah. Max Zander znowu staje się Klaunem! Rozpoczyna się zabójcza gra.
  Odpowiedz
Dziwi mnie jedynie fakt iż do tej pory niemal nigdzie nie można było go pobrać.
Dopiero ja musiałem zadziałać :P
  Odpowiedz
No właśnie gdzie on się uchował? 6 lat i dopiero teraz? Dziwne. Na jednej stronie widziałem go za niecałe 10zł, a tu nawet w necie nie było, gdzie zdarza się, że film 2 tygodnie przed oficjalną premierą jest w sieci.
Tak w ogóle... przez kogo/co uznany jest za najdroższy film? Szukałem info i nie bardzo.

Filmu chyba nie obejrzę... sama okładka, trailer jak i niemieckie filmy do mnie nie przemawiają.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Między innymi opis filmu na filmweb mówi iż jest to najdroższy film akcji jaki wyprodukowano w europie.
Ale czy ta informacja jest prawdziwa to tego nie wiem.
  Odpowiedz
No właśnie to jedyna informacja, która mówi o tym, że to najdroższy film:
Cytat:"Klaun" to najdroższy wyprodukowany w Europie film akcji.

Chyba według niemieckich statystyk i to 6 lat temu...

Odpowiedz
A czy to ważne :) ?
Wtedy był najdroższy to można tak napisać i teraz ;D
  Odpowiedz
Klaun to nadal najdroższy film akcji nakręcony w Europie, efekciarze żeby osiągnąć jak najlepsze sceny akcji zniszczyli w trakcie jego kręcenia ponad 9000 nowiuteńkich mercedesów, około 2000 radiowozów niemieckiej policji, Nowiuteńkiego Tira oraz 2 nowiuteńkie Beingi 747 :D Dane pochodzą z nieistniejącego już czasopisma o tematyce filmowej " Video - INFO" :D
  Odpowiedz
Jeśli znalazłem dobre dane to jeden Boeing 747 kosztuje około 300mln $... 9tyś nowych mercedesów + inne samochody? Heh jestem ciekaw, gdzie oni to wszystko zniszczyli. Chyba będzie trzeba pobrać ten film...:)

Odpowiedz
  Odpowiedz
Kruchy mówimy o tym samym filmie, ale fakt faktem Firma Action Concept która robiła efekty do tego filmu używa dosyć niestandardowych metod tworzenia Efektów specjalnych w swoich filmach, rzadko używają Dublerów lub manekinów. Również jest z Samochodami, niszczą samochody jeden po drugim aż do momentu uzyskania ich wizji danego efektu. Ta sama grupa efekciaży tworzyła efekty do seriali Medicopter 117 i Cobra 11 - Oddział Specjalny.
  Odpowiedz