Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nałożenie grafiki na kubek
Jak nałożyć grafikę na obiekt taki jak na przykład kubek?
Kiedyś widziałem w sieci taką instrukcję, ale nie mogę jej teraz odnaleźć.

Pamiętam, że wykorzystane było jakieś narzędzie niedostępne w starych wersjach Photoshopa. Coś na wzór siatki owijającej kubek.
Grafika dopasowywała się do kształtu kubka.
  Odpowiedz
Może za pomocą wypaczania ?
(lasso > PPM > Przekształć swobodnie > PPM > wypaczanie)
---
  Odpowiedz
[Obrazek: odjechany_kubek-1345343651.png] Pozbawiłem kubek tła >nowa warstwa-logo . Na drugiej warstwie edycja>przekształć>wypaczanie . Logo jeszcze trochę przyciemniłem lub rozjaśniłem żeby zgrać z blaskiem kubka i zmniejszyłem krycie na 90%. Do kubka dołożyłem cień . (CS5)
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
O właśnie to jest to!

Skorzystałem z metody jarusrogus i zrobiłem to:

[Obrazek: kubek_odjechani_com_pl-1345415149.jpg]

Szymona sposób też jest ok, przydatny przy nieco innych formatach i plikach źródłowych.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości