Kiedyś widziałem w sieci taką instrukcję, ale nie mogę jej teraz odnaleźć.
Pamiętam, że wykorzystane było jakieś narzędzie niedostępne w starych wersjach Photoshopa. Coś na wzór siatki owijającej kubek.
Grafika dopasowywała się do kształtu kubka.
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Nałożenie grafiki na kubek
|
Jak nałożyć grafikę na obiekt taki jak na przykład kubek?
Kiedyś widziałem w sieci taką instrukcję, ale nie mogę jej teraz odnaleźć. Pamiętam, że wykorzystane było jakieś narzędzie niedostępne w starych wersjach Photoshopa. Coś na wzór siatki owijającej kubek. Grafika dopasowywała się do kształtu kubka. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Może za pomocą wypaczania ?
(lasso > PPM > Przekształć swobodnie > PPM > wypaczanie)
---
19.08.2012, 04:47
Pozbawiłem kubek tła >nowa warstwa-logo . Na drugiej warstwie edycja>przekształć>wypaczanie . Logo jeszcze trochę przyciemniłem lub rozjaśniłem żeby zgrać z blaskiem kubka i zmniejszyłem krycie na 90%. Do kubka dołożyłem cień . (CS5)
O właśnie to jest to!
Skorzystałem z metody jarusrogus i zrobiłem to: Szymona sposób też jest ok, przydatny przy nieco innych formatach i plikach źródłowych. |