Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nauczyciel używający przemocy
Nauczyciel nie ma prawa uderzyć ucznia. Jeśli zgłosisz to do dyrekcji, gość może stracić pracę. Porozmawiaj z nim i powiedz, że nie życzysz sobie takiego traktowania, a jeśli odbije się to na jego podejściu do Ciebie i będzie Cię gnębił, idź do dyrekcji.
  Odpowiedz
Dokładnie to co piszą faceci wyżej. Tylko, że być może to jest dla zgrywów, nie bije Was po pyskach czy pasem przez skórę, ale walnie dziennikiem w łeb, tak czasem robią, ale mało poważnie. Pewnie nie ma on na celu, żebyście myśleli, że używa wobec Was przemocy. Przynajmniej tak wynika z Twojego wpisu:
Adikus napisał(a):On leje po głowie wszystkich, ale w gruncie rzeczy to fajny facet i go lubimy.
Nie ma co dramatyzować, ale jeśli naprawdę Ci się to nie podoba to pogadaj z nim, powinno pomóc, zapewne dobrze zdaje sobie sprawę co mu za to grozi.
  Odpowiedz
Zrobie tak jak mówicie.
Najpierw sam z nim pogadam, a jak będzie gorzej, pójdę do dyrekcji.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Ja bym mu wyrwał ten dziennik i oddał mu 2 razy mocniej.
  Odpowiedz
A potem żegnaj szkoło, żegnaj klaso, żegnaj nam nauczycielu...

Podzielam zdanie Koniaczka.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Na szczęście nie byłam w takiej sytuacji, nie wiem jak bym postąpiła. Z jednej strony - pogadała o tym z nauczycielem, ale z drugiej - nauczyciele uważają, że im wszystko wolno. Oby tylko się to dla Ciebie źle nie skończyło, heh.
Fingers crossed.
Free Your Mind!
  Odpowiedz
(30.10.2013, 16:43)Cassius napisał(a): Jestem tego samego zdania, chociaż byś się mu zesrał na stół, nauczyciel musi być opanowany i nie może Cię tknąć.
Mam nadzieję, że los Cię nie ukarze za te słowa i nie zostaniesz w przyszłości nauczycielem, bo będziesz miał sprzątania...

Do niektórych niestety nie dociera jedna ważna zasada: Chcesz być szanowany - szanuj innych.
Może warto przypomnieć tę zasadę nauczycielowi.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości