Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Od tygodnia próbuję wysłać na swojego chomika plik o rozmiarze > 1 GB (1,16 GB dokładnie). Niestety zawsze pojawia mi się okienko po chwili że serwer jest przeciążony albo straciłem połączenie - komunikat błędu. Pliki 700 MB i mniejsze wysyłam bez problemu. W FAQ chomika znalazłem informację że nie ma limitu wielkości wysyłanych plików. Czy ktoś spotkał się z czymś takim wcześniej? Jak mogę wysłać taki plik?
Napisz czy wysyłasz przez przeglądarkę czy za pomocą programu chomikbox.
Czasami a nawet często zdarza się że wysłanie pliku większego niż 700MB nie dochodzi do końca i połączenie jest zrywane.
Zarówno w chomikboxie jak i w przeglądarce chociaż przez przeglądarkę wysyła szybciej i prawdopodobieństwo wysłania z pozytywnym skutkiem jest większe.
PS. Skoro możesz wysłać pliki mniejsze niż 1GB to dlaczego zawsze ich nie wysyłasz? Za dwa pliki po 500MB dostaniesz więcej punktów niż za jeden plik 1GB rozumiesz?
08.04.2011, 11:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2011, 11:04 przez dsaksd.)
Przepraszam. Zapomniałem dodać - wysyłam przez przeglądarkę. Firefox 4, ale próbowałem też przez IE 8 i nic. System Windows XP SP3 PL. Po prostu dysponuję takim plikiem i nie widzę sensu w szukaniu innych wersji tego filmu. Plik to avi.
Komunikat:
,,Połączenie zostało zresetowane
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.
Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."
Przez przeglądarkę nie wyślesz pliku większego niż 1GB (1024MB) jeśli Twój plik ma 1,16GB to już go niestety nie wyślesz przy pomocy przeglądarki - jedynie chomikbox
08.04.2011, 11:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2011, 11:23 przez dsaksd.)
Dziękuję tonyviroos. Nie wiedziałem tego. Nie lubię instalować dodatkowych aplikacji, ale jak mus to mus. Już pobrałem. Mam nadzieję że nie jest to program służący do inwigilacji użytkowników..
08.04.2011, 11:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2011, 11:37 przez skrzypas.)
tonyviroos napisał(a):Przez przeglądarkę nie wyślesz pliku większego niż 1GB (1024MB) jeśli Twój plik ma 1,16GB to już go niestety nie wyślesz przy pomocy przeglądarki - jedynie chomikbox
Ups. To ja przepraszam za moja niewiedzę. Nie wysyłałem jeszcze pliku większego niż 1GB przez przeglądarkę. Nigdy tego nie robię.
dsaksd napisał(a):Po prostu dysponuję takim plikiem i nie widzę sensu w szukaniu innych wersji tego filmu. Plik to avi.
Google nie boli a w internecie jest cała gama programów do dzielenia filmów na części możesz też podzielić tak aby po pobraniu i połączeniu utworzyły jeden film. Podzielić możesz też WinRARem ale wtedy utworzysz dwa archiwa i to też ma jakiś sens przynajmniej u mnie (punkty).
Tak a propos sensu. Film jak film. Czy zajmuje 600MB czy 1000MB to za jeden i drugi otrzymasz tyle samo punktów na chomiku czyli 200 punktów. Jeśli nie uda się tobie wysłać dużego filmu zawsze możesz poszukać mniejszy w porównywalnej jakości.