Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Nie wiem co za głupi ***** wymyśla takie łatanie dróg po zimie, ale ostatnio drogowcy chyba stosują nową metodę. Otóż łata nie jest wyrównana z nawierzchnią, tworzy lekki garb i jak po tym jedziesz, to *****, jakby pod kołami był bruk. Geniusze po prostu. Wycinają, łatają, a po tygodniu i tak się rozpadnie tworząc dziurę.
Reklamy mamy tylko w dwóch miejscach, w sumie 3 bannery, więcej nie dam, bo nie chcę zaśmiecać strony. Banery w postach są praktycznie tak samo skuteczne co w nagłówku, tyle, że w postach są dwa jednocześnie.
13.04.2016, 10:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2016, 11:13 przez Swordancer.)
Nie i wydaje mi się, że ze względu na rozmiar pamięci w mikrokontrolerach raczej kompilatory pod w pełni profesjonalne programowanie w C++ nie pojawią się prędko, a przynajmniej ja nie słyszałem. Mowa oczywiście o profesionalnym programowaniu, nie o jakimś Arduino itd. Można pisać w assemblerze, ale nie polecam. Są też kompilatory pod inne języki np. BASCOM, jednak C powinien wystarczyć do wszystkiego i jest najpopularniejszy, prosty, szybki, można nim programować większość mikrokontrolerów, dużo kompilatorów. Znając C++ znasz C, nie da się inaczej, oczywiście jest znacznie ograniczony w stosunku do C++, ale łatwo można wyłapać, czego nie da się używać w C. Znajomość języka C nie musi być wielka, programowaniu mikrokontrolerów najbardziej liczy się znajomść ich budowy, funkcji, umiejętności czytania dokumentacji, znajomość podstaw elektroniki. To nie jest jednaj prosta dziedzina i nauka w przeciwieństwie do pisania zwykłych programów na komputerze, zazwyczaj wymaga wkładów finansowych.