Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Niskie prędkości wysyłania i ściągania plików
Witam
Od kilku dni mam bardzo wolne prędkości ściągania i wysyłania plików, są one rzędu max. do 20kB/s. Nie jest to wina mojego łącza, mam łącze 20Mb/s. Sądzę, że i komputer jest OK, dzisiaj reinstalowałem system, a więc nic nie spowalnia. Spróbowałem ściągać pliki z innego komputera (oczywiście z mojego konta) i dalej są niskie transfery. Poradźcie co mam robić??? Pozdrawiam. Andrzej
  Odpowiedz
Z jakich serwerów ściągasz ? Dzieje się to na każdym serwerze czy tylko na jednym np. na chomikuj.pl działa dobrze a na filesonic źle ? Czy na wszystkich jest tak samo ?
Jakiego dostawcę internetu masz ?
Czy połączenie masz przez router wi-fi, czy LAN ?
  Odpowiedz
Witam
takie transfery mam tylko z Chomika, z innych serwerów ściągam i wysyłam z max prędkością, mój dostawca to neostrada, czyli TPSA.
Połączenie sieci z kompem mam przez WiFi. Takie prędkości mam TYLKO z Chomika, pisałem o tym do Adminów Chomika, odpowiedzieli że u Nich jest wszystko OK.
  Odpowiedz
Prawdopodobnie Administracja chomika coś robi.. wielu osobą spadła prędkość pobierania. Z uploadem tylko niektórzy mają coś nie tak.

Jednak myślę że jest to chwilowy okres który musimy przetrwać.
---
  Odpowiedz
Ja też mam słaby transfer z chomika więc pozostaje czekać na poprawę
  Odpowiedz
Szymon, że niby teraz - w tym momencie coś robią? Uploaduje teraz 2 filmy i idzie jak powinno.
Download też mam dobry - taki jak zwykle.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Ja mam upload OK ale download spadł mi o jakieś 40% więc coś jest nie tak, napiszę do ich działu technicznego to może się czegoś dowiem
  Odpowiedz
U mnie jest spadek - pobieranych danych ode mnie więc na pewno część ludzi pobiera mniej (czytaj - wolniej) od innych.
To zależy od połączenia komputer <-> serwer. Serwerów jest kilka więc możliwe że na niektórych z nich wykonywane są jakieś konserwacje lub zmiany.
  Odpowiedz
(30.06.2011, 17:48)tonyviroos napisał(a): Ja mam upload OK ale download spadł mi o jakieś 40% więc coś jest nie tak, napiszę do ich działu technicznego to może się czegoś dowiem

Poprawione zagalopowałem się z pisaniem :D
---
  Odpowiedz
Witam
Wczoraj wysłałem swój problem do serwisu Chomika :

> Witam
> Od kilku dni mam coraz niższe transfery plików zarówno przy wysyłaniu jak i
ściąganiu plików. Prędkości wysyłania i ściągania są rzędu 10kB/s. Nie jest to
wina łącza, mam łącze 20Mb/s-download i 1,5Mb/s- upload. Ten problem mam tylko z
serwerem Chomikuj, z innych serwerów nie mam najmniejszych problemów z prędkością
wysyłania czy ściągania. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam. Andrzej
Otrzymana odpowiedź:

Witam serdecznie,

Dziękujemy za zgłoszenie.

Jesteśmy świadomi nieprawidłowości, jakie pojawiły się z prędkością pobierania
plików.
Nad sprawą pracują nasi technicy. Niestety najprawdopodobniej problem pojawił się
gdzieś w drodze pomiędzy naszymi serwerami a TP S.A. – zapewniam, że dokładamy
wszelkich starań, aby zlokalizować i wyeliminować problem.
Bardzo przepraszamy za zaistniałe nieprawidłowości. Mamy nadzieję, że usterkę uda
się szybko usunąć.
Oczywiście, jeśli pliku nie uda się pobrać w regulaminowym terminie 7 dni transfer
za plik zostanie zwrócony.

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.

--
Pozdrawiam

Agnieszka Rutkowska
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości