Od kilku dni mam bardzo wolne prędkości ściągania i wysyłania plików, są one rzędu max. do 20kB/s. Nie jest to wina mojego łącza, mam łącze 20Mb/s. Sądzę, że i komputer jest OK, dzisiaj reinstalowałem system, a więc nic nie spowalnia. Spróbowałem ściągać pliki z innego komputera (oczywiście z mojego konta) i dalej są niskie transfery. Poradźcie co mam robić??? Pozdrawiam. Andrzej
Niskie prędkości wysyłania i ściągania plików
|
Witam
Od kilku dni mam bardzo wolne prędkości ściągania i wysyłania plików, są one rzędu max. do 20kB/s. Nie jest to wina mojego łącza, mam łącze 20Mb/s. Sądzę, że i komputer jest OK, dzisiaj reinstalowałem system, a więc nic nie spowalnia. Spróbowałem ściągać pliki z innego komputera (oczywiście z mojego konta) i dalej są niskie transfery. Poradźcie co mam robić??? Pozdrawiam. Andrzej Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
30.06.2011, 16:23
Z jakich serwerów ściągasz ? Dzieje się to na każdym serwerze czy tylko na jednym np. na chomikuj.pl działa dobrze a na filesonic źle ? Czy na wszystkich jest tak samo ?
Jakiego dostawcę internetu masz ? Czy połączenie masz przez router wi-fi, czy LAN ?
30.06.2011, 16:46
Witam
takie transfery mam tylko z Chomika, z innych serwerów ściągam i wysyłam z max prędkością, mój dostawca to neostrada, czyli TPSA. Połączenie sieci z kompem mam przez WiFi. Takie prędkości mam TYLKO z Chomika, pisałem o tym do Adminów Chomika, odpowiedzieli że u Nich jest wszystko OK.
Prawdopodobnie Administracja chomika coś robi.. wielu osobą spadła prędkość pobierania. Z uploadem tylko niektórzy mają coś nie tak.
Jednak myślę że jest to chwilowy okres który musimy przetrwać.
---
30.06.2011, 17:44
Ja też mam słaby transfer z chomika więc pozostaje czekać na poprawę
Szymon, że niby teraz - w tym momencie coś robią? Uploaduje teraz 2 filmy i idzie jak powinno.
Download też mam dobry - taki jak zwykle.
30.06.2011, 17:48
Ja mam upload OK ale download spadł mi o jakieś 40% więc coś jest nie tak, napiszę do ich działu technicznego to może się czegoś dowiem
30.06.2011, 17:49
U mnie jest spadek - pobieranych danych ode mnie więc na pewno część ludzi pobiera mniej (czytaj - wolniej) od innych.
To zależy od połączenia komputer <-> serwer. Serwerów jest kilka więc możliwe że na niektórych z nich wykonywane są jakieś konserwacje lub zmiany.
02.07.2011, 02:02
Witam
Wczoraj wysłałem swój problem do serwisu Chomika : > Witam > Od kilku dni mam coraz niższe transfery plików zarówno przy wysyłaniu jak i ściąganiu plików. Prędkości wysyłania i ściągania są rzędu 10kB/s. Nie jest to wina łącza, mam łącze 20Mb/s-download i 1,5Mb/s- upload. Ten problem mam tylko z serwerem Chomikuj, z innych serwerów nie mam najmniejszych problemów z prędkością wysyłania czy ściągania. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam. Andrzej Otrzymana odpowiedź: Witam serdecznie, Dziękujemy za zgłoszenie. Jesteśmy świadomi nieprawidłowości, jakie pojawiły się z prędkością pobierania plików. Nad sprawą pracują nasi technicy. Niestety najprawdopodobniej problem pojawił się gdzieś w drodze pomiędzy naszymi serwerami a TP S.A. – zapewniam, że dokładamy wszelkich starań, aby zlokalizować i wyeliminować problem. Bardzo przepraszamy za zaistniałe nieprawidłowości. Mamy nadzieję, że usterkę uda się szybko usunąć. Oczywiście, jeśli pliku nie uda się pobrać w regulaminowym terminie 7 dni transfer za plik zostanie zwrócony. W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji. -- Pozdrawiam Agnieszka Rutkowska Obsługa Użytkowników Chomikuj.pl |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości