Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nokia N95 8Gb - Recenzja, czy warto kupić?
Witam,

Jako że od dawna nic nie dzieje się w tym dziale napisze może coś o smartfonie Nokia N95 8Gb którą aktualnie posiadam. Wiele osób pyta mnie czy jeszcze warto kupywać ten telefon. Jako że sprzedaje telefony komórkowe na aukcjach najpopularniejszego serwisu jakim jest allegro, mogę co nie co powiedzieć.

To może na początek trochę o samym telefonie ..

Telefon działa w sieciach GSM
▪ GSM850, GSM 900, GSM1800, GSM1900, WCDMA
Ma on wyświetlacz o przekątnej 2,8 cala i wyświetlacz 16 mln kolorów, zdjęcia możemy robić za pomocą aparatu 5 Mpix, z optyką Carl Zeiss oraz wspomaganiem autofocus, telefon ma wbudowany Flash. Rozmowy video prowadzimy za pomocą drugiej kamery CiF umieszczonej w części głównej telefonu. W telefonie mamy ponadto takie urządzenia jak Wi-Fi, GPS z spomaganiem AGPS, szybki internet HSDPA, wyjście jack 3,5 oraz wyjście telewizyjne (TV Out). Wszystko działa pod kontrolą systemu operacyjnego "Symbian 9.2, Series60 3.1"

Telefon jest dość gruby ale dobrze leży w ręce. Ale teraz główne pytanie czy w dzisiejszych czasach gdy króluje Android, Windows Mobile warto kupić telefon z systemem Symbian który słynie z wyprodukowania na telefony niedotykowe (Wyjątek nokia N8) ? - teraz większość osób wybiera telefoy dotykowe, coraz mniejsze i mniejsze. Czy stara poczciwa n 95'tka ma jeszcze swoje miejsce na rynku ?

Osobiście używam telefonu już 3 lata i nie miałem z nim żadnych problemów, na wbudowanej nawigacji i Garminie XL pokonałem wiele kilometów i nigdy nie zabłądziłem. Jako drugi telefon mam HTC, więc mam porównanie i z przykrością muszę stwierdzić że telefon jest wygodniejszy (dotykowy).

Ciekaw jestem waszej opinii na ten temat.
Jeśli dyskusja się rozwinię zacznę pisać więcej recenzji lecz nowych modeli telefonów komórkowych ponieważ jestem testerem produktów i mam do nich dostęp.
  Odpowiedz