Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nowe przepisy szkolne
Z nowym rokiem szkolnym zostały wprowadzone miedzy innymi przepisy zabraniające sprzedaży niezdrowej żywności oraz nowe zasady oceniania z WFu.
Według mnie te dwa przepisy są kiepskie.
Co do niezdrowego jedzenia to tylko utrudni życie normalnym uczniom oraz sklepikom. Ten przepis niby ma zapobiegać tyciu uczniów ale i tak raz, że nie zapobiegnie temu, bo ktoś taki kto lubi dużo żreć to najwyżej będzie kupował jedzenie przed pójściem do szkoły lub na przerwach a dwa utrudni tylko życie zwykłym uczniom, którzy chcą sobie kupić np. zapiekankę czy batona, którzy pomimo tego, że czasem jedzą takie rzeczy nie tyją. W dodatku niektóre sklepiki będą musiały zwinąć interes.

Co do nowych ocen ocenienia z WFu. O ile przepis zabraniający całkowitych zwolnień z WFu jest dobry o tyle nowe zasady oceniania już nie. Taki uczeń może mieć podwyższoną ocenę za np. systematyczną obecność oraz za "starania" na samej lekcji WFu a to nie jest dobry pomysł, ponieważ taki uczeń nie będzie miał motywacji aby poprawić swoją sprawność poza lekcjami WFu, bo wie, że i tak za samo przychodzenie na WF i uczestniczenie w nim będzie miał podwyższoną ocenę a to nie oznacza, że będzie od razu sprawniejszy. Ja pomimo tego, że regularnie uczestniczyłem na lekcjach WFu, swoją sprawność poprawiłem dopiero wtedy jak sam zacząłem ćwiczyć poza WFem. Do ćwiczeń zamotywały mnie też słabe oceny z WFu, chociaż teraz już ćwiczę nie dla niech samych i dla tego powinno się stawiać oceny z WFu za sprawdziany sprawnościowe i za jakieś zawody a nie za jakieś "dobre chęci".

A co wy myślicie o tym ?
  Odpowiedz
Ja pi*****e, przeczytajcie sobie te warunki dot. żywności w sklepikach. Kto je spełni? Kto zakupi taką żywność do swojego sklepiku? Drogie, nie ma szans, teraz będą się sklepy zwijać jeden po drugim, no ale nieważne, problem otyłości czasami trzeba twardą ręką rozwiązać.

W tym kraju istnieje naprawdę kilka prostych manewrów, które diametralnie mogą zmienić jakoś bytu, ale te klauny, które rządzą krajem nigdy do tego nie dopuszczą, niemal każdy ich pomysł jest głupi, nie ogarniam tego. Moim zdaniem system edukacji w Polsce, to kpina. I dzieci mają przewalone i nauczyciele, a teraz jeszcze osobom trzecim się oberwie, nie ma co. Haha
  Odpowiedz