Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nowość w poczcie chomikuj
No i wygląda na to że uwagi czekoladowego barona zostały rozpatrzone pozytywnie.
  Odpowiedz
(18.07.2011, 19:08)tungar napisał(a): No i wygląda na to że uwagi czekoladowego barona zostały rozpatrzone pozytywnie.

Być może... Nie pisałem o konkretnym pomyśle. Ale tylko prosiłem aby wiadomości administracji odróżniały się od zwykłych. Wydaje mi się, że poszli dalej z pomysłem i chwała im za to. Przynajmniej szybciej będą blokowani oszuści ponieważ nie trzeba bawić się już w pisanie zgłoszeń.
  Odpowiedz
---
  Odpowiedz
No tak, zgłaszanie spamu może być dobre. Ale spam to nie wysłanie zaproszenia lub pozdrowienia, ale notoryczne wysyłanie reklam na prywatne wiadomości. Trzeba też pamiętać, że zawsze znajdzie się ktoś, kto po otrzymaniu jakiejkolwiek wiadomości zgłasza to jako spam.
  Odpowiedz
Z tego co się dowiedziałem to działa to mniej więcej tak. Gdy ktoś nas spróbuje oszukać, my to zgłosimy, a administracja potwierdzi, to gdy oszust napisze wiadomość do innego chomika, będzie w prawym górnym rogu taj wiadomości napisane "Możliwa próba oszustwa". Nadmierne naginanie regulaminu konczy się banem na wiadomości lub ogólnym.
  Odpowiedz
swordancer napisał(a):Z tego co się dowiedziałem

A od kogo się dowiedziałeś? Bo ja co prawda nie pytałem administracji, ale z moich obserwacji wynika, że wystarczy zmiana kilku znaków w treści wiadomości i czerwone ostrzeżenie znika. Naturalnie jeśli zostanie nałożona blokada na wiadomości to już pozamiatane, ale można w pewnych warunkach uniknąć blokady przez zmianę treści rozsyłanej wiadomości. A przynajmniej kilkanaście razy tak robiąc uniknąłem blokady na 24 godziny.

Szymon napisał(a):W przypadku opcji "spam", proszę zaznaczać wiadomości, które uniwersalnie określa
się jako spam, czyli "zaśmiecające" skrzynkę, tak jak np. reklamy wysyłane masowo
do dużej ilości użytkowników.
To by nawet pasowało, gdyż po zmianie treści, stare ogłoszenie już nie trafia do administracji i trzeba zgłosić nowe.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Blachu82 napisał(a):A od kogo się dowiedziałeś? Bo ja co prawda nie pytałem administracji, ale z moich obserwacji wynika, że wystarczy zmiana kilku znaków w treści wiadomości i czerwone ostrzeżenie znika. Naturalnie jeśli zostanie nałożona blokada na wiadomości to już pozamiatane, ale można w pewnych warunkach uniknąć blokady przez zmianę treści rozsyłanej wiadomości. A przynajmniej kilkanaście razy tak robiąc uniknąłem blokady na 24 godziny.

Sprawdzałem to i niestety ale dalej widnieje czerwony napis "oszust lub spam" Szkoda , że jak zwykle użytkownicy nadużywają tej funkcji...
Nawet zauważyłem, że w momencie dostania tego "bonusu" każda twoja wiadomość nawet z innym tematem wysłanym wczoraj jest oznaczona na czerwono z adnotacją o oszustwie.

Można się od tego odwołać - mi się udało.
Wystarczy (choć czasem to wyzwanie) dogadać się z administracją , tzn wytłumaczyć w miarę co i jak.
Mi na 1 wiadomość odpowiedzieli standardową regułką "typu badamy sprawdzimy odpowiemy pozdrawiamy"
Jak im wysłałem kolejną wiadomość to otrzymałem pozytywne rozpatrzenie i 6h przed terminowym 24 "bonusem" mogłem wysyłać normalnie.
  Odpowiedz