Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Obrazek który jest ale go nie widać?
Witam. To znowu ja. Mam konto na Imageshack. Miałem je już od dawna ale jakoś zapomniałem o tym.

Wysyłam foto na ich serwer na moje konto. Odczytało rozmiar i takie tam ale nie ma podglądu. Obraz jest i go nie ma. Bezpośredni link do obrazu działa i w oknie przeglądarki ładnie się wyświetla.

Skusiłem się aby go dodać do posta. Napisałem cały piękny link i kliknąłem na Podgląd. Ku mojemu zdziwieniu obrazu nie widać. Czyli jest ale go nie ma. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem. Żeby było śmieszniej to inne Foty wysyłają się na Imageshack bez problemów tak jak mój podpis. Ale tylko ten felerny obraz nie jest widoczny. Pierwszy raz się z tym spotykam i bardzo mnie to nurtuje i nie przestanę szukać na to odpowiedzi. Poszukiwania rozpoczynam tutaj na forum.

Dodam jeszcze że próbowałem wysłać ten sam obraz ale w innym formacie i cały czas to samo - nie widać go ale się uploaduje na serwer na Imageshack. I jeszcze wysyłałem go na tinypic i na wstaw.org i tam też go nie widać.

Pozdrawiam.
  Odpowiedz
ja mam tak gdy obrazek jest bardzo mały np.avatar albo button sprawdź czy widać go w twoich obrazach .to że go nie widać nie znaczy że nie zobaczysz go po wklejeniu.Pozdrawiam
  Odpowiedz
nie używamy żadnych innych serwerów hostujących zdjęcia niż imageshack.
Na reszcie spodziewajcie się reklam i usuwania obrazków.
Imageshack to jedyna profesjonalna i największa platforma hostująca zdjęcia.

Odnośnie Twojego problemu - prześlij mi ten obrazek, wrzucę go na swoje konto
i zobaczę o co chodzi...
  Odpowiedz
Miałem dzisiaj ten sam problem z obrazem do mojej sygnatury. Nie było go widać w podglądzie imageshack, ale w sygnaturkę wszedł prawidłowo po skopiowaniu linka bezpośredniego. Podejrzewam, że wina też leży po stronie pory dnia, w zależności od obciążenia sieci. Może być tak że minie kilka sekund do wyświetlenia obrazu:)
  Odpowiedz
Tu masz rację - dużo zależy od obciążenia serwerów imageshack.Jeżeli znika komuś obrazek niech zaczeka i sprawdzi za kilkanaście, kilkadziesiąt minut czy problem nadal wystęuje.
  Odpowiedz
Imageshack maja podobne serwery do 1&1 co wywnioskowałem z ilości zdjęć i obsługiwanych linków.
Imageshack należy do jednych z najpopularniejszych hostingów na świecie tylko nie najlepszych, nie mają słabych serwerów tylko mają za małą bezę danych do przechowywania.
  Odpowiedz
Po pierwsze obrazek był za ciężki.
Poczytaj na temat optymalizacji grafiki.
Po drugie ponad pół megowy obrazek nie ma racji bytu
na stronach internetowych.

Spójrz - masz tu dokładnie ten sam obrazek, a zobacz ile waży:
niespełna 36kb!!! - Dla przypomnienia Twój wynosił około 500kb.

Załaduj sobie ten i zobacz czy Ci się będzie wyświetlał.
[Obrazek: reklamamojegochomika.png]
  Odpowiedz
Witaj Adminie. Nocny Marku.
W Twojej odpowiedzi nie widzę obrazka
dlatego zacytowałem po cichu Twoją wypowiedź
i skopiowałem link do obrazka w miejsce gdzie miał być pierwotnie
ale tam również "jest ale go nie widać".

Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Archiwum X? ;)
Jakiej używasz przeglądarki? Wersja?
Ja widzę a Ty nie? - niech potwierdzą pozostali czytający ten wątek czy widzicie ten zielony obrazek powyżej?

Na 100% skrzypas coś szwankuje bezpośrednio u Ciebie. Linki które mi pokazałeś na PW
działają normalnie - widzę miniaturkę i widzę powiększenia na Imageshacku.
Jutro dokończymy, a właściwie to dzisiaj tylko nie o tej porze! ;)

Odpowiedz
admin napisał(a):Jakiej używasz przeglądarki? Wersja?
Mozilla Firefox 3.6.13 z włączoną automatyczną aktualizacją programu.

admin napisał(a):Archiwum X?
Na to wygląda ;)

admin napisał(a):...dokończymy, ... tylko nie o tej porze!
Zgadzam się. W takim razie do wieczora.
  Odpowiedz