Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Odblokowanie rdzenia :)
Witajcie,
Ostatnio od znajomego załatwiłem sobie płyte główną: Gigabyte Ultra Durable 4 classic(model 78LMT-S2PT) i procek AMD athlon ii x3 455+. Wiem, że w procku da się odblokować 4 rdzeń i L3(na tym mi nie zależy). Przeszukiwałem stosy poradników, lecz ch.. nic nie znalazłem co by u mnie zadziałało, ponieważ nie mam takich opcji w biosie :/ Tutaj zwracam się do was o pomoc SS biosu(z neta):
Główny Ekran:

[Obrazek: 1.jpg]
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)

[Obrazek: bios2.jpg]
Standard CMOS Features

[Obrazek: dsc04936.jpg]
Jak znajde więcej ss to dodam :)
[/spoiler]
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
CTRL + F1 wyświetla ukryte funkcje BIOSU w przypadku starych Biosów od Gigabyte. Teraz szukaj jeszcze raz :)

Edit: Ty screenów z neta nie wysyłaj, bo niekoniecznie ta druga osoba musi mieć identyczny BIOS jak ty. 
  Odpowiedz
(25.05.2015, 21:23)MrPsycho napisał(a): Edit: Ty screenów z neta nie wysyłaj, bo niekoniecznie ta druga osoba musi mieć identyczny BIOS jak ty.
Akurat taki sam sprawdziłem przed chwilą :D

Po wciśnieciu crtl+ f1 żadnych 'pomocnych' opcji ;(
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Podaj wersję biosu.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości