Chcę korzystać z mojego chomika jako kopia zapasowa moich danych,lecz niedawno z mojego folderu zostało usunięte sporo plików,z powodu "praw autorskich".Czy jeżeli dam na folder hasło i użyje na nim opcji "ukryj folder",to czy jest szansa że nie zostanie on już usunięty?
Opcja "ukryj folder"
|
20.01.2015, 21:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.01.2015, 21:56 przez CostaStudio.)
Witam
Chcę korzystać z mojego chomika jako kopia zapasowa moich danych,lecz niedawno z mojego folderu zostało usunięte sporo plików,z powodu "praw autorskich".Czy jeżeli dam na folder hasło i użyje na nim opcji "ukryj folder",to czy jest szansa że nie zostanie on już usunięty? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
20.01.2015, 22:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.01.2015, 22:45 przez Swordancer.)
Ten problem był już wałkowany na forum wiele razy. Nie ma gwarancji, że chomikuj nie usunie Twoich plików z ukrytych i zabezpieczonych hasłem folderach, szczególnie jeśli owe pliki są zachomikowane, a nie wgrane przez Ciebie bezpośrednio. Niestety dużo osób skarży się na utratę plików na chomikuj mimo takich zabezpieczeń i uważam, że nie należy z niego korzystać jako z dysku do kopii zapasowych. O wiele bardziej polecam jedną z trzech chmur, One Drive, DropBox i Google Drive, ten ostatni jednak bym ominął, gdybym nie chciał przekazywać firmie Google praw autorskich do swoich własnych autorskich plików, ale to tak nawiasem. Tak czy siak, nie rób ważnych kopii na chomikuj, bo ten portal słynie z piractwa, a już to źle o nim świadczy.
21.01.2015, 16:25
Teoretycznie nie usuną, praktycznie: prędzej, czy później usuną. Jeśli przechowujesz swoje prywatne pliki (np. zdjęcia) to tak szybko nie powinny zniknąć, a jeżeli przechowujesz jakiś film czy serial to twoje pliki znikną w przeciągu kilku dni. Popieram mojego przedmówcę-jeśli przechowujesz ważne pliki, to nie przechowuj ich na chomikuj, ani na żadnym innym portalu typu "dziel się plikami", które są bezpłatne.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości