Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Opętani
Widzieli w nim już boga
Widzieli w nim już wszystko
Krzyczeli za nim Zbawco
W amoku tłum skandował
Oszukał ich tak łatwo
Podając im co chcieli
Na złotej tacy wieczność
Jeszcze nigdy tak tanio
Jej tu widzieli
Słony pot im ścieka
Od głowy aż do ziemi
W malignie bredzą wszyscy
Że oto są już ocaleni
W taki sposób jeden człowiek
Może na czyjejś naiwności
Czynić cuda
Palcem kiwa w jedną stronę
Tam mu pałac postawili
Kiwa w drugą
A tam wojnę rozpoczęli
Brną wszyscy bez namysłu
Pod batutą jednowładztwa
Jak opętani
Jak życiowi przegrani
  Odpowiedz
Cud, miód, malinka! Podoba mi się, choć w kręgach znana jestem z krytycznego podejścia i literackiej zgryźliwości :D Jest kilka fragmentów, które mogłyby brzmieć inaczej, ale no cóż, tylko pisać dalej i tworzyć tomik. W poezji to ja się jakoś nie lubuje, ale jak trzeba to przeczytam, a że i oko ponoć mam, to coś mogę doradzić.

Fragment:
Jeszcze nigdy tak łatwo
Jej tu widzieli

zmieniłabym na:
Jej tu nie widzieli
  Odpowiedz
Podoba mi się, i to bardzo :)
  Odpowiedz
Tragiczny w wymowie, płynie od niego pesymizm. Ale podoba mi się, jest poprawny - a to chyba najważniejsze.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości