Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ostatnio oglądane filmy
W końcu się zmusiłem i polazłem do kina na Zjawę. Twórczość Inarritu znam dość dobrze, więc wiedziałem czego mogę się spodziewać i... zawiodłem się kompletnie. O ile np. Birdman jest totalnym majstersztykiem, który potrafi człowieka wciągnąć i trzymać w takim stanie do ostatniej minuty, tak Zjawa chwilami bywa filmem nudnym i przewidywalnym.
Opowieść o jednym człowieku i całym wachlarzu emocji, które nim szarpią. Przykład na to, że cierpliwość i wytrwałość dają efekty. Mam wrażenie, że pozostałe postacie są nijakie, a film sam w sobie wydaje się lekko przydługi. Niestety (a może stety?) nie czytałem książki, więc nie mogę skonfrontować jej z filmem.
Zaryzykuj i odbierz to, co należy do Ciebie.
  Odpowiedz
Ostatnio zabrałam się do oglądania "Mechanicznej Pomarańczy". Po opisie i zdjęciach jakoś byłam lekko przerażona filmem ale podobno ten reżyser tak ma. Lubi kontrowersję w swoich filmach i pokazuje to czego inni by nie śmieli się pokazać. Chociaż liczyłam na coś więcej film był całkiem w porządku. ;)
  Odpowiedz
Ostatnio " Remember " Ciekawy z zaskakującym zakończeniem. Polecam Ok
  Odpowiedz
"La la land" Uwielbiam ten film, mam nadzieję że dostaną Oscara :), musical ale nie przesłodzony, jest po prostu rewelacyjny.
  Odpowiedz
Wołyń- Smarzowski tak bardzo, że aż za bardzo momentami. Film miał burzyć mury, ale chyba jednak je stawia.
K-Pax -dziwny, intrygujący, z niejednoznacznym zakończeniem.
Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej- świetna rola Boczarskiej, piękne plenery i ogólnie spoko, tylko pani Michalina aż tak wspaniała podobno nie była. ;)
  Odpowiedz
Czas wojny (2011) - W 1914 roku koń imieniem Joey zostaje sprzedany brytyjskiej armii. Odtąd jego los związany jest z żołnierzami różnych nacji, którzy walczą na frontach I wojny światowej.

Bardzo ciekawy film opowiada historie przyjaźni, która łączyła młodego gospodarza oraz jego konia. Koń był oddawany z rąk do rąk, początkowo sprzedany ze względu na sytuacje a później jego losy różnie się toczyły jednak po kilku latach odnalazł na wojnie gdzie służył swojego pana.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
(24.02.2017, 15:12)mantra napisał(a): K-Pax -dziwny, intrygujący, z niejednoznacznym zakończeniem.

K-Pax powstał na podstawie pierwszej z trzech książek o Procie. Wszystkie zostały na język polski przełożone. Trochę żałuje że je przeczytałem, film nie jest już taki super, tajemniczy, więc nie będę pisał o czym opowiadają te książki.

Ostatnio oglądałem:
Truman Show - Film o facecie, imieniem Trumam który od urodzenia żyje w takim wielkim Big Brother, gdzie nikt mu nie mówi że całe jego życie jest na potrzeby telewizji.
Film np. dobrze pokazuje jak nie należy robić lokowania produktu, gdzie nasza polska telewizja to namiętnie czyni.
  Odpowiedz
Oglądałem jesienią 2014 roku premierę tego filmu a ostatnio na Polsacie był pokazywany film - Dzień dobry, kocham Cię!

Mała grupa znanych aktorów. Film komediowo-romantyczny. Pewien przystojny lekarz wpada na rowerze w pracownicę korporacji, miłośniczkę rolek Basię (Barbarę Kurdej - Szatan) przez co rowerzysta wpada do jednej z fontann. Bohaterowie zakochują się w sobie od pierwszego wejrzenia. Seria pechowych przygód powoduję utratę kontaktu pomiędzy nimi. Chłopak nie może odczytać zapisanego numeru na ręce, który podała mu Basia w taki sposób traci więc z nią kontakt. Dziewczyna dziwi się, że on nie dzwoni, szuka go nawet, jednak jej lokatorka nie jest do tego przekonana. Z czasem Basia odświeża kontakt ze swoim kolegą z podstawówki, gejem a na końcu odcinka ma wziąć z nim ślub, by ten mógł przejąć duży dom po swoich rodzicach. Film kończy się tym, że lekarz odnajduję Basię ona sama jednak niie bierze ślubu a jej kolega z podstawówki postanawia powiedzieć prawdę swoim rodzicom o tym, że jest gejem i ma chłopaka.

W filmie najlepsze są sceny z Pawłem Domagałą, to zabawny aktor i świetnie zagrał w tym filmie. Kilka scen dotyczy również samego Lucka czyli Domagały, który zapoznaje się z lokatorką Basi i nawet zaprasza ją na kolację jednak kończy się ona porażką.

Obsada aktorów nie jest duża a na prawdę film jak dla mnie w porządku. Takie dobre 7/10 a jeśli weźmiemy pod uwagę, że to jest komedia romantyczna to nawet 8.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
(28.02.2017, 10:34)Dominik napisał(a): K-Pax powstał na podstawie pierwszej z trzech książek o Procie. Wszystkie zostały na język polski przełożone. Trochę żałuje że je przeczytałem, film nie jest już taki super, tajemniczy, więc nie będę pisał o czym opowiadają te książki.
Wiem, czytałam. Jednak wątek jest o filmach- odniosłam się zatem do filmu. :)

Star Wars VI- Powrót Jedi - nikomu przedstawiać chyba nie trzeba. :P
  Odpowiedz
Oczy Julii - polecam. Świetny klimat, charakterystyczny dla Hiszpańskiej kinematografii, wciągająca i niepokojąca historia.

Edit: A nie, sorry, ostatnio oglądałam sagę Zmierzch. Możecie mnie hejtować, ale lubię tę serię. :D Co do polecenia tego filmu... Każdy ma chyba własne zdanie. Haha
  Odpowiedz