Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Papryka w oliwie
#1
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

po 4 duże strąki papryki żółtej i czerwonej
łyżka białego octu winnego
1/2 l oliwy
łyżeczka cukru
łyżeczka ziaren gorczycy
2 łyżki listków natki pietruszki lub świeżej bazylii
8 ząbków czosnku
sól, kilka ziarenek pieprzu

Papryki umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Pokroić wzdłuż w szerokie paski.
Blanszować około 4 minut w osolonym wrzątku, wyjąć, osączyć. Przełożyć do miski.
Czosnek obrać, ząbki przekroić na pół. Dodać do oliwy z octem, cukrem i pieprzem. Lekko podgrzać.
Zalać paprykę w misce. Przykryć, odstawić na całą noc.
Następnego dnia wyjąć warzywa. Przełożyć do słoików, dokładając natkę pietruszki lub bazylię.
Zalewę jeszcze raz podgrzać. Wlać do słoików, tak aby przykryła paprykę. Dokładnie zamknąć.
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Papryka faszerowana mięsem mielonym i serem Kucharek 3 4 377 14.03.2013, 16:13
Ostatni post: Vilandra
  Papryka po grecku Karol 2 2 629 05.11.2011, 08:41
Ostatni post: Karol

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości