Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Permanentny spam w CHR
Od jakiegoś czasu zmagam się z upartym spamowaniem na moich Chomikowych Rozmowach. Wygląda to w ten sposób, że nagle pojawia się po 5 lub więcej reklam w CHR. Nie wiem jak sobie z tym poradzić ponieważ po zablokowaniu jednego chomika za niedługo pojawia się taka sama reklama z nowego konta.

Jeżeli macie takie same problemy i nie wiecie jak sobie poradzić piszcie w tym wątku.
Razem zastanowimy się jak tę sprawę załatwić.

Za chwilę dołączę screena.

Konta, z których otrzymuję teraz spam to:
cs91cs-1317,
sprawdzianyszkolne919.

Proszę was pomoc i poradę. Połączmy też siły może wspólnie coś zadziałamy.

[Obrazek: spameu.png]

Odpowiedz
Mam ten sam problem, ale nie widzę żadnej możliwości, żeby go rozwiązać...
  Odpowiedz
Możliwość jest jedna - wyłączyć całkiem reklamy w końcu do rozmów może wystarczyć PW.

Mnie co prawda nikt tak nie spamował ale już mi się niedobrze robiło od tych reklam i wyłączyłem całkiem.
  Odpowiedz
No tak, tyle że ja się czasem reklamuję - rzadko, bo rzadko, ale jednak - więc trochę "nie wypada" mieć u siebie wyłączone CHR, a reklamować się u innych.
  Odpowiedz
Ano nie wypada .. Ja się nie reklamuje w ten sposób. Chyba że kilka reklam na jakąś okazje ale to się zdarza bardzo rzadko. Te reklamy mają tylko wtedy sens jak ktoś spamuje, to i tak z niewielkim skutkiem..

Odpowiedz
MissFuneral napisał(a):Mam ten sam problem, ale nie widzę żadnej możliwości, żeby go rozwiązać...
Wyłącz chomikowe rozmowy i masz problem z głowy.

Kasztelan7 napisał(a):Możliwość jest jedna - wyłączyć całkiem reklamy w końcu do rozmów może wystarczyć PW.
Zapomniałeś o jednej istotnej sprawie. To właśnie dzięki chomikowym rozmowom ten portal jest tak popularny i coraz lepiej się rozwija. Pamiętaj, że Chomikuj.pl to biznes, nie tylko zabawa. Dlaczego między innymi dzięki chomikowym rozmowom? Na pewno jesteś w stanie się domyślić :)
  Odpowiedz
admin napisał(a):Wyłącz chomikowe rozmowy i masz problem z głowy.
Patrz: mój poprzedni post. ;)
  Odpowiedz
Mam ten sam problem. Pisałem do administracji to odpisali że pracują nad problemem. Juz chyba z miesiąc czekam i nic. Wyłączenie chomikowych rozmów daje tylko tyle że się tego nie ogląda a te reklamy dalej są zapisywane. Potem jak włączysz to masz znowu zaspamowane.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
(28.03.2012, 11:25)Blachu82 napisał(a): Mam ten sam problem. Pisałem do administracji to odpisali że pracują nad problemem. Juz chyba z miesiąc czekam i nic. Wyłączenie chomikowych rozmów daje tylko tyle że się tego nie ogląda a te reklamy dalej są zapisywane. Potem jak włączysz to masz znowu zaspamowane.

Całkowicie się z Tobą zgadzam.
Wyłącznie CHR skutkuje tylko tym, że ich nie widzimy.
A tak po za tym w kilku przypadkach może zmniejszyć się odwiedzalność
profilu.

Jak zauważycie na moim chomiku również zostały wyłączone
Chomikowe Rozmowy z przyczyn jakie podała NiCoL123
Chciałem również zamieścić listę ponad 15stu kont,
z których otrzymywałem spam, ale nagle okazało się,
że konta zostały usunięte.
  Odpowiedz
Hmm. Baron sam twierdzisz, że to jest bez sensu..
Nie wiem do końca ale ja mam 3 razy takie odwiedziny i punkt po wyłączeniu reklam.
Nie powiem, na pewno wpłynęło na to wiele innych czynników ale warto mimo to - to tylko moje zdanie. Admin - "Na pewno jesteś w stanie się domyślić" Chyba źle to rozumiem co napisałeś..

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości