Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pobieranie zatrzymuje się przy 4GB (ChomikBox)
Cześć Wszystkim. Dlaczego przy pobieraniu większych plików przez ChomikBoxa pobieranie kończy się przy 4,0GB? (i pojawia się czerwony wykrzyknik przy pobieranym pliku). Jest gdzieś jakaś opcja w samym ChomikBox lub w koncie chomikuj.pl żeby można było pobierać pliki większe niż 4GB?
  Odpowiedz
być może jest problem z plikiem i czytnik chomik box'a nie może tego przetworzyć
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Ja mam czerwony wykrzyknik nie raz przy dodawaniu ale klikam na dodaj od nowa i idzie. A przy pobieraniu nigdy tego problemu nie miałem. I chyba możesz tylko od nowa pobrać ten plik.
  Odpowiedz
Ja też miałem podobny problem, przy ściąganiu gry, pobierałem 2 razy i cały czas w 97% rozłączało ...
Teraz przesiadłem się na IDM* i jest gitez ;]

*Internet Download Manager
  Odpowiedz
Ja niestety dziś usunąłem idm ponieważ bardzo mnie zdenerwował przechwytywać zaczął i strony i się nie chciały przez niego wcale wczytywać. I wszędzie się (wtrącał powiem tak) :).

Ale do pobierania polecam go jak najbardziej przyśpieszał mi pobieranie nawet o 100kb/s więcej.

Ale teraz nie pobieram prawie nic więc i tak jest mi nie przydatny.
  Odpowiedz
A może nie masz miejsca na dysku?
  Odpowiedz
Nie nigdy nie miałem tego typu problemów.
Proponuje ci wyżej wspomniany IDE.

PS.
Zaktualizuj CB, być może aktualizacja poprawi błędy.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Sprawdzony menadżer pobierania to najlepsze rozwiązanie. Ja używam Flash Geta, koledzy IDE i ty też coś wybierz.
  Odpowiedz
(14.10.2012, 17:25)Damianoslawp napisał(a): Ja niestety dziś usunąłem idm ponieważ bardzo mnie zdenerwował przechwytywać zaczął i strony i się nie chciały przez niego wcale wczytywać. I wszędzie się (wtrącał powiem tak) :).
jeżeli tak powiem tak wejdź w ustawienia i usuń swoją przeglądarkę jako domyślną przeglądarkę z której będą przechwytywane pliki itp.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
(14.10.2012, 22:37)szybcior1998 napisał(a): jeżeli tak powiem tak wejdź w ustawienia i usuń swoją przeglądarkę jako domyślną przeglądarkę z której będą przechwytywane pliki itp.

Nie rozumiem Twojego zdania.
Jeżeli tak powiem tak wejdź? Kilka razy to musiałem przeczytać aby zrozumieć.
Proszę Cię formułuj trochę bardziej zrozumiale Twoje wypowiedzi.

Jeśli chodzi o integracje z przeglądarką wystarczy to wyłączyć w ustawieniach
programu (screen poniżej).

[Obrazek: screen1-1350423221.png]
Wyłączanie integracji z przeglądarką w ustawieniach programu IDE.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz