Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Połączenie muzyki klasycznej i dupstepu. Thomas Bergersen w akcji
Jeden z moich ulubionych kompozytorów postanowił poeksperymentować w nowym albumie dla wytwórni Two Steps From Hell o nazwie Skyworld. Muszę przyznać, że wyszło mu to całkiem świetnie. Jestem wielkim fanem wielu gatunków muzyki, ale w szczególności darzę zamiłowaniem współczesną muzykę klasyczną i pokrewne podgatunki. Dotychczas słyszałem tylko parę ładnych kawałków dupstepowych, które wpadły mi w ucho, więc zdziwiłem się gdy słuchając nowego albumu Bergersena usłyszałem dupstep! Utwór jest doskonały i podoba mi się takie połączenie. Sam Bergersen powiedział, że ludzie ograniczają się z różnych powodów, najczęściej społecznych, do określonego stylu muzyki i często nie dostrzegają piękna innych gatunków oraz ich złożoności i zalet. Dlatego najnowszy album jest czymś w rodzaju dowodu na to, że każdy może identyfikować siebie w każdym stylu muzycznym i jednocześnie tolerancyjnym podejściem do współczesnej mody na określone gatunki i style muzyczne.

W pełni popieram tego kompozytora ponieważ od zawsze miałem identyczne poglądy w stosunku do muzyki i w zasadzie powiedział dokładnie to samo czym ja zawsze starałem się tłumaczyć znajomym moje zamiłowanie do muzyki klasycznej jak i wielu innych gatunków.

Sygamtyzacja społeczne nie powinna wpływać na żaden aspekt naszego życia, dlatego uważam, że powinniśmy się sprzeciwiać normom przyjętym w naszym gronie społecznym i tu śmiało możemy zacząć od muzyki. Pamiętajmy, że jesteśmy jednostkami indywidualnymi i to kim jesteśmy wyraża to co lubimy, a nie to czym nas karmi otoczenie. Stygmatyzacja i stereotypy nie powinny rządzić wami, bo inaczej będziecie jedynie lustrem tego co was otacza, a to wy powinniście być odbiciem w lustrach które otaczają was. Odnośnie mojego poglądu i proszę kierować odpowiedzi do TEGO wątku, natomiast tutaj jedynie komentować poniższy utwór.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości