Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Poradnik - 1 mln w dwa tygodnie?
Zgadzam się z tym co powiedział Tomek, nic dodać nic ująć.
Moim zdaniem bardzo realne.
  Odpowiedz
Dla zwykłego użytkownika internetu(*) jest to po prostu nie możliwe.

Żeby odnaleźć (i ewentualnie kupić) oprogramowanie oraz aby odszukać źródła nowości trzeba już sporo w tym siedzieć.
Jak tak patrzę na siebie to nie widzę się w tym projekcie.
Ten projekt pochłania mnóstwo czasu, pieniędzy i nerwów na co mnie po prostu nie stać.
Gdyby dawali za to prawdziwą kasę to może bym się skusił ale za marny 1 milion punktów wolę sobie odpuścić.

(*) jako zwykłego użytkownika rozumiem takiego jak:
- posiadającego łącze 2Mbit dla pobierania i 256kbit dla wysyłania
- posiadającego podstawową wiedzę na temat wysyłania plików
- posiadającego podstawową wiedzę na temat obsługi konta na chomikuj.pl (podstawowe menu kupione za punkty, jako taki układ folderów i kopiowane opisy od innych chomików)
- posiadającego podstawową wiedzę na temat reklamowania
- posiadającego najmniejszą możliwą wiedzę na temat pozycjonowania
- nie posiadającego żadnej wiedzy na temat źródeł dostępności nowych plików
- nie posiadającego żadnej wiedzy na temat korzystania z programu do reklamowania
- nie posiadającego żadnej wiedzy na temat korzystania z programu do pozycjonowania
- posiadającego skromny budżet (minus opłaty za elektryczność, żywność, internet, inne)
- posiadającego minimalne chęci do podjęcia wyzwania
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
W takim razie Skrzypas odpowiedz mi na jedno pytanie, czy gdybym przygotował Ci dokładny poradnik krok po kroku to byłbyś w stanie zrealizować plan ??
Myślę że każdy mając poradnik krok po kroku prowadzący go za rękę i mając odrobinę chęci oraz 50 zł w kieszeni jest w stanie zrealizować taki projekt.

P.S.
Od razu zaznaczam że nie mam zamiaru pisać takiego poradnika.
Od razu uprzedzę inne możliwe pytanie - bo mi się nie chce.
  Odpowiedz
No niby tak ale na standardowym łączu (2Mbit/256kbit) czy po zmianie dostawcy z łączem shell?
Po za tym trzeba by być gdzieś zarejestrowanym aby otrzymać taki poradnik.
Aby posiąść wiedzę zawartą w poradniku ale bez użycia poradnika trzeba sporo się wyuczyć (niezależnie od źródeł nauczania).
Techniki wyszukiwania, reklamowania i pozycjonowania dla zwykłego użytkownika internetu nie są dostępne na wyciągnięcie ręki.
Trzeba się sporo naszukać aby odnaleźć coś wartościowego.
Trzeba mieć spore zaplecze aby dogadać się z kimś posiadającym Twoją wiedzę aby otrzymać jakieś wskazówki.

Z resztą po jakiego robić to wszystko aby otrzymać 1 milion wirtualnych punktów tygodniowo mając i tak dostęp do wielu nowości na rynku.
Moim skromnym zdaniem to nie ma sensu.
No chyba że ktoś na prawdę czerpie zyski z nielegalnego udostępniania nowości i już nudzi mu się przed komputerem to w wolnych chwilach trzaska te wirtualne miliony dla czystej zabawy.
  Odpowiedz
Skrzypas jednak te wirtualne punkty mają wartość,wystarczy wejść na przykład na allegro ile jest sprzedawanych punktów. Więc one nie są do końca takie wirtualne, mają swój przelicznik, chociaż jak wiadomo jest to wbrew regulaminowi.
  Odpowiedz
No tak sprzedaż punktów na Allegro to taki nowy system podobny do zwrotu podatku za fakturę.
Napracował się to teraz należy mu się zapłata więc sprzedaje punkty na Allegro.

To nie dla mnie. Nie mam czasu na takie zarabianie w sieci.
W tym trzeba siedzieć 24h na dobę 7 dni w tygodniu. Wtedy można rozmawiać o jakiś zyskach.
  Odpowiedz
(15.11.2011, 00:12)skrzypas napisał(a): W tym trzeba siedzieć 24h na dobę 7 dni w tygodniu. Wtedy można rozmawiać o jakiś zyskach.

I tutaj Cię zdziwię, można na tym zarobić miesięcznie spokojnie 2 tys zł, wystarczy trochę chęci i podstawowa znajomość ekonomii a można się utrzymać z handlu punktami na allegro (znam kilka osób które w taki sposób się utrzymują)
  Odpowiedz